Home » Nieuws » Lokaal » Rijtest: Peugeot 3008 SUV 1.6 BlueHDi Allure

Rijtest: Peugeot 3008 SUV 1.6 BlueHDi Allure

Rijtest: Peugeot 3008 SUV 1.6 BlueHDi Allure

Door: Stefan Stolk

Dordrecht – Begin november arriveerde de nieuwe Peugeot 3008 SUV bij de Nederlandse dealers. De tweede generatie 3008 groeide en werd innovatiever, maar vooral het gloednieuwe en futuristische design maakt de Peugeot een opvallende verschijning. Bij Mulder in Dordrecht stond enkele dagen na de levering een hagelnieuwe 3008 SUV voor ons klaar. Op de teller van de ‘Allure’-editie die we testten, uitgevoerd in een chique bruin/grijze lak en fraaie 18 inch lichtmetalen velgen, stond bij aanvang slechts een kleine achthonderd kilometer.

Wanneer je instapt, dan is pas duidelijk dat de ingenieurs van Peugeot niet alleen streefden naar een opvallend exterieur. Het interieur van de 3008 gaat namelijk nog een stap verder. Door een blik op de cockpit waan je je haast in een futuristische conceptauto die je meestal alleen op beurzen ziet. Die futuristische aanblik komt vooral door het nieuwe dashboard van Peugeot: de i-Cockpit. Een compact vormgegeven stuur wordt gecombineerd met een volledig digitaal display voor de tellers. Kijk je vervolgens naar de gebruikte materialen, dan is het duidelijk dat Peugeot met de 3008 niet zozeer een robuust of traditioneel interieur voor ogen had, maar eerder pure luxe. Het ziet er allemaal prachtig uit, en zo voelt het ook.

akkoord-rijtest-peugeot-3008-suv-1-6-bluehdi-allure-1

In het SUV-segment heeft de 3008 SUV veel concurrentie. Populaire tegenstrevers zijn de Renault Kadjar en Nissan Qashqai. Dan zijn er ook nog Koreanen als de nieuwe Kia Sportage en Hyundai Tucson. Toch gooit de Peugeot hoge ogen als het gaat om de vormgeving, sterke basismotoren en het fraaie interieur.
De nieuwe 3008 is vanaf iets meer dan 29 mille verkrijgbaar in maar liefst negen uitvoeringen. De Allure-uitvoering waar wij mee reden beschikt standaard over navigatie, een elektrisch te openen kofferklep, keyless entry/start en een achteruitrijcamera. Opvallend aan de achteruitrijcamera is dat deze ook een 180° driedimensionale weergave van de omgeving achter de auto maakt, waardoor je de auto als het ware van bovenaf in de rijomgeving ziet.

Aan zulke gadgets hangt natuurlijk een prijskaartje, want de consumentenprijs van onze volgeladen testauto bedraagt ruim 40.000 euro. Kies je echter voor een Duits topmodel in hetzelfde segment, bijvoorbeeld een Q3 of Tiguan, dan zul je hoogstwaarschijnlijk nog duizenden euro’s extra achter moeten laten voor vergelijkbare opties. En dat maakt de 3008 SUV een aantrekkelijke overweging in het SUV-segment.

Ons oordeel
We kregen de kans om de nieuwe 3008 SUV een weekend aan de tand te voelen. Hoe rijdt hij, hoe voelen de gebruikte materialen en biedt een keuze voor deze Peugeot meerwaarde ten opzichte van de concurrentie in het segment? Ons oordeel: de Fransen hebben een goede auto afgeleverd. Gekeken naar het ontwerp van het in- en exterieur is de Peugeot een ware lust voor het oog. De automaatbak gekoppeld aan de 1.6 BlueHDi schakelt bij optrekken en afremmen op de juiste momenten. Geef je al rijdend plotseling gas, dan lijkt de automaat soms te moeten zoeken naar de juiste versnelling. De kwaliteit van de achteruitrijcamera laat bij donker en slecht weer te wensen over. En die camera is vanwege de hoge stijlen en kleine ruiten zeer wenselijk. Samengevat biedt de Peugeot veel auto voor zijn geld, want hij doet op het gebied van kwaliteit niet onder voor de concurrentie in het SUV-segment.

De nieuwe 3008 SUV is vanaf heden te bewonderen in de showrooms van Mulder Autobedrijf in Dordrecht, Sliedrecht en Alblasserdam. Kijk voor meer informatie op mulderpeugeot.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.