Home » Nieuws » Lokaal » Seton viert 140-jarig jubileum

Seton viert 140-jarig jubileum

Seton viert 140-jarig jubileum

H.I.Ambacht – Installatiebedrijf Seton mag zich voor zover bekend het oudste bestaande bedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht noemen. Haar geschiedenis gaat terug tot 1877, waarmee het bedrijf dit jaar het 140-jarig jubileum viert. Seton is al die tijd in Hendrik-Ido-Ambacht gevestigd.

In 1877 begon Jan Cornelis Seton een loodgietersbedrijfje aan de Dorpsstraat. In 1911 kreeg de gemeente een waterleidingsbedrijf, waardoor er voor Seton veel werkgelegenheid ontstond. Zo moesten er huisaansluitingen komen en kranen worden aangebracht. Net voor de Tweede Wereldoorlog kwam in Ambacht de eerste grootschalige woningbouw op gang. Seton was veelal verantwoordelijk voor de gietijzeren riolering, de waterleidingen en de aansluiting van het toilet.

In 1996 vond de inmiddels derde generatie Seton die het familiebedrijf leidde het tijd om met pensioen te gaan. Het installatiebedrijf werd toen overgenomen door Willem Keijzer, die reeds jaren als monteur binnen het bedrijf werkzaam was. Onder zijn hoede was Seton nog één jaar gevestigd in het onderstaande pand aan de Dorpsstraat. Het loodgietersbedrijf verhuisde vervolgens voor zes jaar naar de Zelling in Hendrik-Ido-Ambacht, waarna zij in 2001 verhuisden naar hun huidige pand aan het Noordeinde.

Als installatiebedrijf is Seton een goede partner in klantgericht en servicegericht zaken doen op het gebied van utiliteit, woningbouwverenigingen, bedrijven, scholen, verenigingen en particulieren. Het voordeel is dat u alles in één hand door Seton kunt laten uitvoeren. Vanaf de start van de opdracht tot aan de oplevering: alles volgens uw eisen en wensen. Seton verzorgt de levering en montage van complete cv-installaties, vloerverwarming, duurzame verwarming met warmtepompen, sanitaire installaties, complete badkamers, gasinstallaties en lood- en zinkwerken voor woningbouwverenigingen, verenigingen van eigenaren en particulieren.

Installatiebedrijf Seton B.V.
Noordeinde 182
3341 LW Hendrik-Ido-Ambacht
T. 078 681 2151
E. info@seton.nl
W. www.seton.nl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.