Home » Nieuws » Lokaal » SGP-ChristenUnie: Nieuw scholencluster in Ambacht

SGP-ChristenUnie: Nieuw scholencluster in Ambacht

Cees Timmers op de huidige locatie van scholencluster in ‘De Volgerlanden’. “Ik maak mij sterk voor de bouw van een nieuw scholencluster in onze gemeente.”
SGP-ChristenUnie: Nieuw scholencluster in Ambacht
Fotografie: Jeroen van der Laan

HENDRIK-IDO-AMBACHT-Raadslid Cees Timmers van de SGP-ChristenUnie pleit voor de bouw van een nieuw scholencluster in Hendrik-Ido-Ambacht. “Het is voor de wijken Centrum, Kruiswiel en de Volgerlanden gunstig als er een nieuw scholencluster wordt gerealiseerd op de locatie van het huidige Jeugdspeelpark.” Daarmee ontstaat volgens Timmers een kans voor het Jeugdspeelpark om te verhuizen naar het recreatiegebied De Sandelingen om zodoende meer burgers te kunnen laten genieten van dit mooie park.

De SGP-ChristenUnie heeft onderwijs hoog op het prioriteitenlijstje staan. Daarbij hoort ook een goede en bereikbare locatie van de school. Timmers, die sinds 2006 lid is van de gemeenteraad, legt uit dat het voor de leerlingen en de ouders beter is als de scholen worden geclusterd. “De verkeersveiligheid laat in Ambacht soms te wensen over. Daarom is het goed als er een centrale schoollocatie is. De veiligheid kan dan beter worden gehandhaafd. Daarnaast heeft het grote voordelen doordat scholen van elkaars lokalen en voorzieningen gebruik kunnen maken.” De locatie voor de bouw van een nieuw cluster moet volgens Timmers komen op de huidige plaats van het Jeugdspeelpark. “Deze locatie is centraal gelegen en dus goed bereikbaar voor de ouders en kinderen. Bij het ontwerp van het scholencluster moet nadrukkelijk rekening worden gehouden met de veiligheid van kinderen en ouders.”

Veilige schoolroutes
Cees Timmers, die aan de Technische Universiteit van Delft studeerde, benadrukt dat de verkeersafwikkeling rondom de huidige scholenclusters maar ook bij het mogelijk nieuw te bouwen scholencluster grote aandacht verdient. “Vorig jaar heeft de SGP-ChristenUnie met succes aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid bij het scholencluster in ‘De Volgerlanden’. De situatie daar was door bouwenactiviteiten erg onveilig geworden. Wel vind ik het persoonlijk nog steeds onbegrijpelijk dat de parkeerplaats bij dit scholencluster door voortdurende procedures nog steeds niet gebruikt kan worden.” Als er groen licht is voor de bouw van het nieuwe scholencluster wil de SGP-ChristenUnie allereerst een onderzoek naar de verkeersveiligheid. “Wij willen niet dat het al het verkeer door de wijk gaat. Met bijvoorbeeld een haal-en-breng zone creëer je een veilige plaats voor de kinderen en de ouders, en voorkom je ook dat al het verkeer door de wijk gaat.

Ruimte door verplaatsing Jeugdspeelpark
Het Jeugdspeelpark moet dan verhuizen naar het recreatiegebied De Sandelingen. Timmers, die mede-eigenaar van een consultancybureau is, geeft aan dat een bestemming als het Jeugdspeelpark uitstekend past binnen het recreatiegebied. “De SGP-ChristenUnie is voorstander van het mooier en groter maken van het Jeugdspeelpark. De Sandelingen is een uitstekende locatie voor het nieuwe Jeugdspeelpark. Het is daar goed bereikbaar, en de omgeving past goed bij het idee van het Jeugdspeelpark. De kinderen kunnen dan uitgebreid ravotten in het park.” Belangrijk is voor de SGP-ChristenUnie dat het bestuur van het Jeugdspeelpark ook voor verplaatsing van het park is. De oppervlakte van het Jeugdspeelpark zou op deze wijze verdubbeld kunnen worden en er zou aansluiting plaatsvinden bij de horecavoorzieningen en de ijsbaan. “Je ziet dus dat je hiermee eigenlijk twee vliegen in een klap vangt. De bouw van het scholencluster is dus belangrijk voor iedereen in onze gemeente!”

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.