Home » Nieuws » Lokaal » Start nieuwbouw SOL Villa Ambacht!

Start nieuwbouw SOL Villa Ambacht!

Start nieuwbouw SOL Villa Ambacht!

Vorige week dinsdag, 30 oktober gaf wethouder André Flach samen met Koen en Merel door het slaan van de eerste officiële paal het startsein voor de bouw van het nieuwe gebouw van Dalton SOL Villa Ambacht aan de Jan Wissenslaan 9 in Hendrik-Ido-Ambacht. Als alles volgens plan verloopt zal het SOL na de zomervakantie van 2019 in gebruik worden genomen.

Het nieuwe SOLgebouw
“Het oude gebouw van voorheen openbare basisschool De Dukdalf was na meer dan 50 jaar in gebruik te zijn geweest echt toe aan vervanging”, vertelt Anita Kleinjan–van Son, directeur basisonderwijs van SOL Villa Ambacht. “Bovendien kunnen we nu een SOL bouwen, die geheel aan de eisen van deze tijd en aan de wensen van de gebruikers ervan voldoet. Het afgelopen jaar hebben we verschillende brainstormsessies met het bouwteam, de medezeggenschapsraad, de ouders, het bestuur en de teamleden gehouden over het gewenste ontwerp van de school. Ook de kinderen hebben met behulp van moodboards en 3D prints nagedacht over de inrichting van de school. Het uiteindelijke resultaat is een SOLgebouw, dat geheel past binnen de daltonwensen. Naast lichte en ruime lokalen zijn er veel dalton samenwerkingsruimtes, stilte werkplekken en zelfstandige werkruimtes gepland. Ook komen er ruimtes voor 21-eeuwse vaardigheden, de plusklas en de tussen- en buitenschoolse opvang. Het interne speelplein op de verdieping wordt naast het speeldakterras gerealiseerd”. En ook met het milieu is rekening gehouden. “Het nieuwe SOLgebouw krijgt zonnepanelen, een koude-, warmte opslag- en een Frisse School Klimaat A systeem. Het gebouw wordt niet op het gasnet aangesloten en is bijna energieneutraal”, aldus Anita die overduidelijk erg blij is met het ontwerp en de inrichting.

Tijdelijke huisvesting
Omdat het oude gebouw inmiddels geheel is afgebroken moest er voor de kinderen gedurende de nieuwbouw naar alternatieve huisvesting worden gezocht. En dat is volgens Anita prima gelukt: “Op het buitenterrein in de Jan Wissenslaan zijn portocabins geplaatst, die zijn omgetoverd tot tijdelijke leslokalen waar de kinderen met veel plezier kunnen verblijven tot de nieuwbouw klaar is. In deze portocabins worden de vijf bovenbouwgroepen tijdelijk gehuisvest. De drie groepen 3 en 4 zijn tijdelijk gehuisvest bij onze opvang en BSO locatie aan de IJdenhove en de vier groepen 1 en 2 en SIEM zijn gehuisvest op de eigen locatie aan de Van Polanenstraat. Als alles volgens plan verloopt zal het nieuwe schoolgebouw na de zomervakantie van 2019 in gebruik worden genomen”.

De officiële eerste paal
Het officiële startsein mocht zich verheugen in een grote opkomst. Ondanks het gure weer gaven naast de vertegenwoordigers van het schoolbestuur, de bij de nieuwbouw betrokken partijen, de teamleden en uiteraard de kinderen, heel wat ouders en andere belangstellenden acte de présence. Tijdens haar welkomstwoord gaf Anita aan, dat het oorspronkelijke plan om de eerste heipaal door de kinderen te laten versieren, op advies van de heibaas, vanwege de regen was veranderd. Alle groepen hadden nu tekeningen gemaakt, die in een gouden envelop onder de 1e paal in de grond zouden worden geheid. De 7 jaar oude Koen van groep 4 en 11 jaar oude Merel van groep 8 hadden de eer om samen met de wethouder de eerste officiële paal in de grond te heien, wat met behulp van de heibaas prima lukte. En dat werd vervolgens gevierd met limonade, koffie, thee en gebak voor iedereen. “Gebak van Brokking, want we proberen bij de nieuwbouw waar mogelijk met zo veel mogelijk plaatselijke en regionale aannemers en bedrijven te werken”, aldus een tevreden Anita Kleinjan-van Son tot slot.

Tekst en foto: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.