Home » Nieuws » Lokaal » UVV-vrijwilliger aan het woord – Allison ter Wengel-Badrie

UVV-vrijwilliger aan het woord – Allison ter Wengel-Badrie

UVV-vrijwilliger aan het woord – Allison ter Wengel-Badrie
Fotografie: Cees van Meerten

H.I.Ambacht – “Het is fijn om met ouderen te werken en met hen te praten, van hun ervaring en wijsheid kun je veel leren, vind ik. Daarnaast hebben we het gezellig met elkaar en met de collega’s, ik doe het werk met plezier”, vertelt Allison ter Wengel-Badrie. Jaren geleden startte Allison als vrijwilligster bij de UVV, ze hielp ’s avonds bij het rondbrengen van de koffie. Na een onderbreking van twee jaar, door het werk van haar echtgenoot woonde Allison tijdelijk in het buitenland, ging ze opnieuw als vrijwilligster aan de slag. Dit keer bij de dagverzorging van de Blije Borgh. Tegenwoordig helpt ze hier de bewoners elke maandag bij de creatieve activiteiten.

Oorspronkelijk komt Allison uit Trinidad en Tobago, een land in de Caraïbische Zee waar Engels de officiële taal is. Ze is vrolijk en heeft een vriendelijke uitstraling. “Ik denk dat ik op mijn collega’s wel een rustige indruk maak, maar dat komt ook omdat ik het soms wat lastig vind om in het Nederlands te communiceren. Vooral als het om een grote groep gaat, dan blijf ik liever wat op de achtergrond.”

Allison verstaat de taal goed, maar om te leren hoe ze zich nog beter kan uitdrukken heeft ze een studie Nederlands opgepakt. “De taal heeft veel spreekwoorden en uitdrukkingen waar ik de betekenis niet van ken. Ik wil er graag meer over weten. Vroeger had ik een kantoorbaan, maar dat is hier toch moeilijker omdat Nederlands niet mijn moedertaal is. Maar met mijn vrijwilligerswerk lukt het prima, als mensen maar duidelijk en niet heel snel spreken. En als ik iets niet meteen begrijp, doen de bewoners hun best om het mij uit te leggen, dat is toch echt heel lief!”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens.

Tekst: Heleen Versprille

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.