Home » Nieuws » Lokaal » Volop activiteiten in Bibliotheek Zwijndrecht

Volop activiteiten in Bibliotheek Zwijndrecht

Volop activiteiten in Bibliotheek Zwijndrecht

Zwijndrecht – De laatste twee weken van maart zijn bij Bibliotheek Walburg Zwijndrecht gevuld met de leukste én leerzaamste activiteiten. Op woensdagen is het tijd voor koffie, kennis delen en ontmoeten bij ‘Koffie met…’. Op vrijdag 24 maart start er een iPadcursus waarbij bezoekers in drie lessen beter overweg kunnen met deze tablet.

Dinsdag 28 maart is Talli Los te gast in de bibliotheek. Zij is draagconsulent en vertelt alles over de geschiedenis en het belang van ergonomisch dragen van kindjes in een drager of draagdoek. Tijdens de thema-ochtend ‘Grip op mijn Knip’ op donderdag 30 maart kunnen bezoekers alles te weten komen over geldzaken. ’s Avonds brengt Mohammed Benzakour een bezoek aan de bibliotheek. Deze Zwijndrechtse auteur leest voor uit eigen werk en wordt stevig aan de tand gevoeld door interviewer Ronald Roël.

Koffie met
Koffie met is er elke woensdag van 10.30 – 12.00 uur. Het draait om het ontmoeten van anderen, kennis delen én het drinken van een goede bak koffie met een speciale gast. Op woensdag 15 maart is dit Yolanda Crooswijk. Yolanda haar grootste hobby is duiken en laat deze ochtend zien hoe het is om te gast te zijn in de onderwaterwereld. 22 Maart is het de beurt aan Ron Stevense. Hij is al enkele jaren actief als bestuurslid van de Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse waard. Hij vertelt wat er allemaal te zien en te beleven is in dit prachtige gebied. Cora Strijdhorst en Sera de Jong sluiten op 29 maart de Koffie met… reeks in maart af met een thema-ochtend over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en veilig bankieren. Aanmelden is niet nodig. Er is vrije inloop.

iPadcursus
De iPadcursus is in vele opzichten een handig apparaat, maar er zijn ook een aantal zaken die minder eenvoudig zijn. Deze cursus is voor iedereen die wat meer wegwijs wil worden met deze tablet. Tijdens de lessen op vrijdag 24 en 31 maart en 7 april van 10.00 – 12.30 uur komen onder andere de belangrijkste instellingen, toepassingen en apps aan bod. Voor deelname is een eigen iPad nodig. De lessen zijn los van elkaar te volgen, maar ook samen. Een losse les kost €12,50 voor leden en €15,- voor niet-leden. Een combinatieticket voor alle drie de lessen kost €32,50 voor leden en €40,- voor niet-leden. Aanmelden kan bij de balie van de Bibliotheek of via de website.

Ergonomisch dragen
Ouders die hun kindje dragen in een doek of draagzak is niets nieuws. Het gebeurt al eeuwenlang! Talli Los, draagconsulent van Draagprachtig, neemt bezoekers op dinsdag 28 maart van 19.45 – 21.00 uur mee in de geschiedenis van het dragen. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen en bezoekers kunnen ook verschillende soorten dragers uitproberen. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst.

Wijzer in geldzaken
Op donderdag 30 maart van 10.00 – 12.00 uur kunnen bezoekers kennis opdoen over geldzaken. Tijdens de thema-ochtend Grip op mijn Knip vertellen De Zichtbare Schakel, Vivera en de Kleding- en Voedselbank alles over sparen en besparen. Welke toeslagen zijn er in Nederland? Wat zijn de mogelijkheden en wie heeft waar recht op? En wanneer komt iemand in aanmerking voor de Kleding- en/of Voedselbank? Allemaal vragen die voor mensen vaak lastig zijn om te stellen. De toegang voor deze ochtend is gratis en er is vrije inloop.

Voor meer informatie over en het aanmelden en/of tickets voor de activiteiten, kijk op www.debibliotheekaanzet.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.