Home » Nieuws » Lokaal » Voorbereiding Koningsspelen in volle gang

Voorbereiding Koningsspelen in volle gang

Alle PCOAZ scholen zijn al volop in oranje sferen ter voorbereiding op de Koningsspelen.
Voorbereiding Koningsspelen in volle gang

Ter gelegenheid van de troonswisseling zijn alle basisscholen van Stichting PCOAZ volop bezig met de voorbereiding van de Koningsspelen op vrijdag 26 april. Kinderen en leerkrachten kijken uit naar een gezellige dag vlak voor de meivakantie begint. De scholen kleuren nu al oranje, rood, wit en blauw.

Op de achtergrond worden alle activiteiten voor die dag natuurlijk voorbereid, maar ook de kinderen doen hun best om te zorgen dat de hele school straks een oranje uitstraling heeft. Voordat alle leerlingen flink gaan bewegen tijdens de Koningssportdag, gaat iedereen aan tafel voor een gezond maar bovenal feestelijk Koningsontbijt. Willem-Alexander is natuurlijk een echte sportliefhebber. Net als de PCOAZ scholen stimuleert hij het sporten bij de jeugd, omdat het belangrijk is voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling. De toekomstige Koning en zijn vrouw zullen om 9.30 uur de officiële aftrap verzorgen van de Koningsspelen. U kunt dit, net als de scholen, live volgen op tv en radio.

Impuls opent met een centrale openingsdans, waarna de kinderen oudhollandse spelen gaan doen. De bovenbouw gaat bovendien op vossenjacht in het Noordpark. Ook op de Margrietschool en Het Accoord gaan de kinderen zaklopen, touwtrekken en blikgooien. Op Het Accoord is aan deze feestdag een sponsoractie gekoppeld voor het goede doel. De school probeert een zo groot mogelijk bedrag in te zamelen voor Stichting Kika (kinderen kankervrij). De oudste leerlingen van de Julianaschool hebben een survival ‘woodcamp’ op en rond de vijver vlakbij school, begeleid door Rayvolution Coaching & Sports. De andere leerlingen volgen een spellencircuit op het plein. Op de meeste scholen wordt de dag gezamenlijk afgesloten. De Margrietschool doet dat met een pannenkoekenlunch. Op de Julianaschool lopen de kinderen een koninklijke modeshow, waarvoor koninklijke kleding geknutseld is. Veel ouders zullen die dag op school zijn en meehelpen om de dag tot een succes te maken.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.