Home » Nieuws » Lokaal » Voorbereiding Koningsspelen in volle gang

Voorbereiding Koningsspelen in volle gang

De Kim is al volop in oranje sferen ter voorbereiding op de Koningsspelen.
Voorbereiding Koningsspelen in volle gang

Ter gelegenheid van de troonswisseling zijn alle basisscholen van Stichting PCOAZ volop bezig met de voorbereiding van de Koningsspelen op vrijdag 26 april. Kinderen en leerkrachten kijken uit naar een gezellige dag vlak voor de meivakantie begint. De scholen kleuren nu al oranje, rood, wit en blauw.

Op de achtergrond worden alle activiteiten voor die dag natuurlijk voorbereid, maar ook de kinderen doen hun best om te zorgen dat de hele school straks een oranje uitstraling heeft. Op De Kim komen ‘Willem-Alexander en Máxima’ het feest persoonlijk openen. De kinderen zullen hen welkom heten door het zingen van het Wilhelmus. Ook wethouder van Onderwijs, Gerard Slotema, zal daarbij aanwezig zijn. Voordat alle leerlingen flink gaan bewegen tijdens de Koningssportdag, gaat iedereen aan tafel voor een gezond maar bovenal feestelijk Koningsontbijt.

Willem-Alexander is natuurlijk een echte sportliefhebber. Net als de PCOAZ scholen stimuleert hij het sporten bij de jeugd, omdat het belangrijk is voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling. De toekomstige Koning en zijn vrouw zullen om 9.30 uur de officiële aftrap verzorgen van de Koningsspelen. U kunt dit, net als de scholen, live volgen op tv en radio.

De kinderen van De Bron gaan daarna onder begeleiding van Toppie sportcoaches oudhollandse spelletjes doen, zoals zaklopen, blikgooien, etc. Er is ook een plantjesmarkt met, natuurlijk, oranje afrikaantjes. Op De Notenbalk zullen de leerlingen allerlei spelletjes gaan doen, verdeeld in groepjes kinderen van alle leeftijden bij elkaar, zodat ze weer eens op een andere manier kunnen samenwerken. Bij De Brug zullen de onder- en bovenbouw apart bezig zijn. Dit geldt ook voor De Kim, waar de onderbouw een sport- en spelcircuit zal doen. Zij gaan bijvoorbeeld dansen op platen die in verbinding staan met videoschermen. De bovenbouw van De Kim gaat sporten in zwembad De Hoge Devel. Op de meeste scholen wordt de dag gezamenlijk afgesloten door bijvoorbeeld het zingen van een Koningslied, waarna de leerlingen ’s middags vrij zijn.

Veel ouders zullen die dag op school zijn en meehelpen om de dag tot een succes te maken. Voor een deel van de activiteiten is samenwerking gezocht met diverse lokale sponsors om alles voor elkaar te krijgen.

Stichting PCOAZ
Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Alblasserdam – Zwijndrecht heeft tien andere basisscholen in Alblasserdam en Zwijndrecht en een school voor speciaal basisonderwijs in Ridderkerk. Op PCOAZ-scholen is er zorg voor elkaar en wordt er gewerkt in een sfeer van saamhorigheid. Sleutelwoorden zijn overtuiging, vertrouwen en optimisme.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.