Home » Nieuws » Lokaal » Werkzaamheden herinrichting Kerkplein gestart

Werkzaamheden herinrichting Kerkplein gestart

Werkzaamheden herinrichting Kerkplein gestart
Fotografie: Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Kerkplein: mooie plek om even te rusten

H.I.Ambacht – Maandag is begonnen aan de herinrichting van het Kerkplein. De werkzaamheden om Ambacht ook op deze manier nog mooier te maken, duren 8 tot 9 weken. Het huidig Kerkplein bestaat uit twee pleintjes met een straat ertussen. Daar wordt nu een geheel van gemaakt. Ook wordt het een plek waar wandelaars, fietsers en andere passanten even kunnen rusten en fijn is voor omwonenden en middenstanders in de buurt.

Overleg
Als gemeente hebben we overlegd met de kerk en middenstanders rond het plein over de mogelijkheden van een herinrichting. Beide partijen waren enthousiast over dit voornemen. Hun inbreng in combinatie met onze visie heeft een veelbelovend eerste ontwerp opgeleverd, dat overwegend positief werd ontvangen door de omwonenden. Na een paar kleine aanpassingen werd dit ontwerp dan ook al gauw het definitief ontwerp.

Karakteristieke bestrating
Rond de kerk worden de bestaande, voor de kerk zo karakteristieke gebakken klinkers hergebruikt. Om meer eenheid te creëren, wordt de bestrating van de weg en van het pleintje voor de winkels vervangen voor dezelfde gebakken steentjes in diverse formaten en kleuren. Bij de toegang tot het plein wordt een verkeersdrempel aangebracht, zodat de snelheid van het verkeer er omlaag gaat. Hiermee wordt de auto op het plein een gast in plaats van hoofdgebruiker.

Even pauze
Blikvanger op het plein wordt het gratis watertappunt. Naast fietsklemmen en afvalbakken komen er een drietal klassieke bankjes, waar fietsers en andere passanten even pauze kunnen nemen en kunnen genieten van het historische aangezicht van de kerk.

Herinrichting van het Kerkplein is een van de projecten die mogelijk worden gemaakt door middelen uit de CAI. Meer informatie vind je op www.h-i-ambacht.nl/cai.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.