Home » Nieuws » Lokaal » Wethouder en kunstenaar onthullen kunstwerk

Wethouder en kunstenaar onthullen kunstwerk

V.l.n.r. Nanneke Joosen Beleidsontwikkelaar bij de gemeente, kunstenaar Pepijn Braam en Wethouder Robert Kreukniet bij één van de onthulde kunstwerken.
Wethouder en kunstenaar onthullen kunstwerk

Muurschilderingen van een koe en een paard geven de fietstunnel in het Develpad kleur

Zwijndrecht – Vrijdag 17 februari 2017 onthulden wethouder Robert Kreukniet en de kunstenaar Pepijn Braam de nieuwe muurschilderingen. De gemeente wil met de schilderingen de fietsroute naar het buitengebied aantrekkelijker maken.

In Zwijndrecht zijn drie fietsroutes van de stad naar het buitengebied die de gemeente aantrekkelijk wil maken. Via de eerste route kunnen fietsers vanaf de Kinderboerderij via het Develpad eenvoudig het Develbos en natuurgebied de Munnikedevel bereiken. De tweede route loopt vanaf Ringdijk naar recreatiegebied Veerplaat/De Hooge Nesse. De derde route start in het dorp Heerjansdam en gaat naar polder Buitenland en het landgoed. De gemeente wil met het opknappen van de routes fietsers op een aantrekkelijke manier naar de recreatieve mogelijkheden in het buitengebied leiden. Deze routes, de zogenaamde stads-landverbindingen, sluiten aan op het fietsknooppuntennetwerk.

Opknappen fietstunnel
De provincie Zuid-Holland heeft subsidie beschikbaar gesteld om deze routes te verbeteren. Eén van de maatregelen is het opknappen van het fietstunneltje onder de Beethovenlaanbrug, langs de Devel. De graffiti is daar verwijderd en een graffiti-artiest heeft onder het tunneltje twee muurschilderingen aangebracht. Andere maatregelen zijn het verbeteren van de verlichting en oversteekplaatsen, herstellen van asfalt en realiseren van een oplaadpunt en servicepunt bij de kinderboerderij in Zwijndrecht. In Heerjansdam zijn de fietspaden langs de rondweg opgeknapt. Eind 2017 zijn alle maatregelen uitgevoerd.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.