Home » Nieuws » Maurien den Engelsman – all round muziekmaker

Maurien den Engelsman – all round muziekmaker

Maurien den Engelsman – all round muziekmaker
Meenhuis

Veel mensen wisten het al, Maurien den Engelsman kan zingen. Niet alleen in zijn woonplaats H.I.Ambacht, maar ook zijn leerlingen aan wie hij muziekles geeft zijn op de hoogte van zijn muzikale kwaliteiten. Een BN’er is hij echter nog niet, althans tot 27 mei. Op die dag was hij namelijk te zien het populaire RTL programma ‘I can see your voice’. 1.334000 kijkers waren er getuige van dat Maurien, tegen de verwachting van de juryleden in, wel degelijk kan zingen.

TV optreden
Hoe ben je daar terecht gekomen? Maurien; “Ik ben gescout. Ik werd gebeld door RTL, door een scoutmeisje die vertelde dat ze het leuk zou vinden als ik mee zou doen aan het programma.” Omdat zijn vrouw was hoogzwanger was liet hij het maar gaan. “Diezelfde avond werd onze dochter geboren en hebben we vier afleveringen van het programma zitten bekijken en vonden we het leuk. Toen heb ik de volgende dag laten weten toch wel mee te willen doen. Natuurlijk ook om een beetje publiciteit te krijgen.” Maurien woont sinds twee en een half jaar in Ambacht en woonde daarvoor in Voorschoten en probeert zich wat meer op de kaart te zetten als muzikant. “Ik zou zelf nooit beroepsmuzikant willen worden. Ik ben docent muziek en dat doe ik met onwijs veel plezier, van kleuterschool tot en met groep acht, allemaal in de buurt van Leiden.” Hij zou het liefst wat dichter bij huis muziekles geven, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt.

One Man Band
Wat heeft het optreden voor gevolgen gehad? “Om jezelf op de kaart te zetten helpt zo’n programma gigantisch. Ik had zo’n vier optredens verwacht en wat meer volgers op instagram erbij, maar het is helemaal ontploft. Ik zit nu al 22 optredens te verwerken in mijn mail.” Het feit dat Maurien op ludieke wijze tot twee maal toe ‘Maurien den Engelsman voor al uw feesten en partijen’ wist te roepen, heeft daar zeker bij geholpen. “Ik speel alles wat mensen willen horen. Van 80er tot en met rustig of Rock, maar dan in een akoestische bezetting. Dance muziek tot en met Engels, Nederlands en als je het me lief vraagt zelfs een Spaans liedje.” Je begeleidt jezelf. “Ja, in het programma heet ik ‘One Man Band’. Ik doe met mijn voeten percussie, met mijn linkervoet doe ik dan base en om mijn rechterbeen zit een tamboerijn, dan pianospelen erbij met om mijn nek een kazoo plus mijn stem natuurlijk.”

Coverband
“Ik zit daarnaast ook in een coverband waarmee we alles kunnen spelen wat je maar wilt. Met drummer, gitarist, bassist, pianist, saxofonist en vocals onder de naam Major Martini’s. Daar mee spelen we voornamelijk partymuziek. Denk aan feestmuziek, de discoclassics tot en met de tophits die vandaag aan de dag bekend zijn. Waarin wij als band uitblinken is heel veel plezier op het podium. Dat is, denk ik, onze geheime formule. Ik ben niet afhankelijk van het muziek spelen en daardoor vind ik het nog steeds leuk.”

Tekst: Wim Uithol
Foto: RTL Privébezit Maurien

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.