Afbeelding
Foto: Joke Stouthart

Van kennismaking via loterij, naar 10 jarig jubileum bij Zonnebloem Zwijndrecht

Mens en Maatschappij

Anthonia kwam 10 jaar geleden in winkelcentrum Walburg een kraam van de Zonnebloem afdeling Zwijndrecht tegen. Ze raakte aan de praat, kocht een lot voor het goede doel en het voelde zo goed dat zij zich opgaf als vrijwilligster.

Zij was altijd al iemand die anderen wilde helpen. Ze werkte vroeger bij verstandelijk gehandicapte mensen en haalde daar veel voldoening uit. Nu bij de Zonnebloem helpt ze af en toe bij activiteiten, maar vooral gasten bezoeken vindt ze erg fijn en doet ze al vele jaren en de gasten zijn blij met haar. Woensdag 3 mei 2023 is Anthonia in het zonnetje gezet. De voorzitter reikte een zilveren speldje en een oorkonde uit in verband met het 10 jarig jubileum. Ze kreeg ook een cadeaubon en natuurlijk een mooie bos bloemen.

Anthonia gaat gewoon door met haar mooie werk om mensen te bezoeken die vaak veel alleen zijn. We zijn trots op haar, net als op de vele anderen die ook dit mooie vrijwilligers werk doen. Zonder hen zouden er veel mensen langzaam vereenzamen. Wij kunnen ook nog steeds nieuwe vrijwilligers gebruiken en ook nieuwe gasten/deelnemers kunnen zich aanmelden of informatie vragen aan ons secretariaat: 078-6124492 of secr.zonnebloem@ziggo.nl.