Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Activiteitenfonds De IJsvogel wil meer

Activiteitenfonds De IJsvogel wil meer

Kleuren voor Senioren is een van de vele activiteiten van De IJsvogel, die met geld uit het Activiteitenfonds worden bekostigd. Staand op de foto Huib van Loon en Bas Stellaard.
Activiteitenfonds De IJsvogel wil meer
Fotografie: Jan O’teur

Zwijndrecht – De IJsvogel is een van de lokaties van de Swinhove Groep met een wijkfunctie. Het Activiteitenfonds van De IJsvogel zamelt geld in, waarmee allerlei leuke acitviteiten worden georganiseerd voor de oudere bewoners van de wijk Nederhoven.

Gezelligheid in De IJsvogel
“Ik kom hier bijna dagelijks vanwege de gezelligheid, maar ook om er even uit te zijn en wat te doen te hebben”, vertelt mevrouw Louise Wassenaar, een van de buurtbewoners en vaste bezoeker van de IJsvogel. “Vandaag doe ik mee met de ‘kleuren voor volwassenen-groep’, maar ik kom hier ook gewoon voor een kopje koffie en een praatje met de andere buurtbewoners. Verder zing ik nog in een koor en ben ik lid van de Soos Zwijndrechtse Waard, dè soos voor ouderen in Zwijndrecht”. Of zij nog wensen heeft betreffende het aangeboden activiteitenprogramma?: “Een middag bloemschikken of een kookworkshop zou ik van harte toejuichen”. Nee, van eenzaam en alleen thuis zitten houdt mevrouw Wassenaar zeker niet. “En daarom ben ik zo blij met alle activiteiten, die De IJsvogel organiseert”. En daarbij kan ze het niet laten om een groot compliment te geven aan de organisator van al de activiteiten in De IJsvogel: Michel.

Altijd wat te beleven
Michel is Michel Herremans, de Chef van het restaurant van De IJsvogel. Naast het dagelijks koken voor de gasten van het restaurant verzorgt hij samen met een 20-tal vrijwilligers alle andere activiteiten van De IJsvogel. Hij noemt ze in een adem op: “Optredens van verschillende soorten koren en muziekgezelschappen, bingo- en koersbalmiddagen, een tafelgoochelaar en een karikatuurtekenaar, een dagreisje met de boot en natuurlijk de wekelijkse dagbestedingsactiviteiten voor dames, heren en gemengde groepen. In de IJsvogel is altijd wel wat te beleven!”. Wat er in De IJsvogel te beleven is kunt u lezen in de Zwijndrechtse weekbladen, in het Meander-magazine en op de website van de Swinhove Groep, op zwijndrecht.net of op de kabelkrant op de monitor, die in de brasserie van De IJsvogel hangt.

Het Activiteitenfonds
Michel zorgt weliswaar voor de activiteiten in de IJsvogel, maar om dit allemaal mogelijk te maken is wel geld nodig. En dat is de verantwoordelijkheid van het Activiteitenfonds onder leiding van Huib van Loon en Bas Stellaard. Huib en Bas draaien al heel wat jaartjes in het Zwijndrechtse welzijnswerk mee. Al vanaf 1995 zijn zij als bestuursleden betrokken bij Plein 78, de bewonersvereniging Nederhoven 1 en het Wijkplatform Nederhoven en stonden zij mede aan de basis van het huidige Vivera. Bij de oprichting van zorgcentrum De IJsvogel in 2009 kregen Huib en Bas de Erepenning van Verdiensten van de Swinhove Groep uitgereikt en in 2016 werd hun inzet voor de wijk Nederhoven gewaardeerd met de Zwijndrechtse Zilveren Heugel.

“Maar het Activiteitenfonds heeft het zwaar”, vertelt Huib van Loon. “Helaas moeten wij – anders dan andere welzijnsorganisaties in Zwijndrecht – onze broek geheel zelf ophouden, terwijl wij voor eenzame oudere senioren met bewezen succes vergelijkbare activiteiten organiseren. Gelukkig is er een aantal vaste donateurs, maar om het aantal activiteiten voor de buurtbewoners uit te breiden – een grote wens van Huib en Bas is bij voorbeeld de aanleg van een jeu de boulesbaan – zijn we naarstig op zoek naar nieuwe donateurs. Particulier of zakelijk, iedere bijdrage wordt op prijs gesteld.

U kunt een donatie doen op bankrekening NL80INGB0663527953 ten name van Bas Stellaard onder vermelding van Activiteitenfonds. Alvast heel erg bedankt!

Tekst: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.