Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » ‘ALS Jan’ gaat weer sporten voor ALS

‘ALS Jan’ gaat weer sporten voor ALS

Brenda Pons, Patricia Ringeling, Jan Kramer, Angela de Ruijter en Manja van Hengel zien uw komst op de sportavond voor ALS op 1 april met plezier tegemoet!
‘ALS Jan’ gaat weer sporten voor ALS

H.I.Ambacht – Op 21 februari vertelde Jan Kramer, de inmiddels landelijk bekende ALS-patiënt uit Hendrik-Ido-Ambacht als gast in het RTL Live programma van Albert Verlinde over zijn ziekte en zijn inspanningen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek. Op 1 april a.s. organiseert Team ALSJan een gezellige sportavond om geld in te zamelen voor de Tour du ALS.

Jan Kramer bij Albert Verlinde
“De Sichting ALS heeft 250.000 euro van de VriendenLoterij gekregen voor het hulpmiddelenprogramma ALSopdeweg”, vertelde Gorrit-Jan Blonk, directeur van de Stichting ALS in RTL Live. Jan heeft al heel veel plezier van dit programma gehad”, vertelde hij. “Door het snelle verloop van de ziekte heb je om de haverklap nieuwe hulpmiddelen nodig. Zo heb ik sinds kort een rolstoelbus van ALSopdeweg geleend, waardoor ik mobiel blijf en aan het sociale leven kan blijven meedoen. De ziekte is op zich al erg genoeg, maar je wil toch ook leuke dingen blijven doen. En met de hulpmiddelen uit dit programma blijft dat voor heel veel mensen mogelijk!”.

Bekend maakt bemind
Jan probeert zo veel mogelijk bekendheid te geven aan de ziekte ALS. Zo zoekt hij de publiciteit in week- en dagbladen, heeft een eigen blog en is regelmatig op tv te zien, zoals afgelopen dinsdag bij RTL Live. “Je merkt dat met het toenemen van de bekendheid rond ALS, ook de schenkingen aan de Stichting ALS toenemen, waardoor onderzoeken eerder en versneld kunnen worden uitgevoerd. En dat is precies wat de bedoeling van mijn inspanningen is”, aldus Jan.

Sporten voor Tour du ALS
Team ALSJan, bestaande uit 22 heren en 11 dames, houdt op zaterdagavond, 1 april a.s. een groot sportevenement in het Topspin Centre aan de Winkelhaak 11 in Zwijndrecht. “De opbrengst komt geheel ten goede aan het sponsoren van de deelnemers aan de Tour du ALS, die op 8 juni weer, lopend of op de fiets, de Mont Ventoux gaan bedwingen”, vertel Patricia Ringeling, verkoopster bij Smit Mode in De Schoof. Samen met Manja van Hengel, Brenda Pons en Angela de Ruijter is zij verantwoordelijk voor de organisatie van dit evenement. “Per deelnemer wordt 1.500 euro startgeld gevraagd. Het team moet in totaal zo’n 50.000 euro inbrengen!”.

Deelname aan het sportevenement op 1 april kost 25 euro per persoon. Voor dat geld kan je een uur sporten en krijg je een heerlijke maaltijd. Van 18.00 tot 21.00 uur kan je kiezen uit Spinning, Tennis, Running en Body Balance. Ook is het mogelijk je tegen een kleine vergoeding te laten masseren. Na 21.00 uur kan er gefeest worden op de klanken van DJ Chardonnay en is er ook nog een loterij met mooie prijzen. “Natuurlijk zijn mijn vrouw en ik ook van de partij en weet je, ik ben vast van plan om ook dit jaar weer met de Tour du ALS mee te rijden”, aldus een enthousiaste Jan Kramer tot slot.

Aanmelden en informatie
Aanmelden voor het sportevenement op 1 april doe je via topspinevenement@teamalsjan.nl onder vermelding van de naam van de deelnemer en de sport, die je wilt beoefenen. Voor meer informatie over de Tour du ALS en de mogelijkheden om de individuele deelnemers te sponsoren, klik dan hier. Op de site www.als.nl kunt u alle informatie over de ziekte ALS vinden.

Door: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.