Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » ALSJan gaat wandelen

ALSJan gaat wandelen

Het wandelteam van ALSJan gaat in mei met Wandelfit lopen voor de stichting ALSJan
ALSJan gaat wandelen

Elke week organiseert Wandelsport Oostendam een Wandelfit avond. In mei is 20% van de opbrengst voor ALSJan

H.I.Ambacht – Elke maandagavond vertrekt een groep wandelliefhebbers vanaf de Ridderhal in Hendrik-Ido-Ambacht voor een avondje Wandelfit. Deelnamekosten zijn 1 euro per persoon. Van die euro gaat 20% naar een goed doel. In mei is dat goede doel de stichting ALSJan.

Wandelfit
Op verschillende plaatsen in Nederland worden wandelaars begeleid door professionele trainers. Zij zorgen met leuke wandeltrainingen voor een bewuste opbouw van conditie en verbetering van techniek. Niet binnen, maar buiten in de prachtige natuur. Samen wandelen, andere mensen ontmoeten waarbij iedereen op zijn eigen niveau werkt aan gezondheid en vitaliteit. Niet met té ambitieuze trainingsplannen of ingewikkelde instrumenten, maar met een haalbaar programma op maat én persoonlijke begeleiding.

Wandelsport Oostendam organiseert elke maandag een avondje Wandelfit. Om 18.50 uur wordt bij de Ridderhal verzameld, om 19.00 uur wordt gestart. De deelnamekosten zijn slechts 1 euro per persoon. Van die euro gaat 20% naar een goed doel. Een extra bijdrage komt natuurlijk voor 100% ten goede van het goede doel!

Goede doel in mei is ALSJan
In mei is dat goede doel de stichting ALSJan. Deze stichting, die is opgericht door ALS-patiënt Jan Kramer uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft tot doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar de oorzaak van de ziekte ALS en voor hulpmiddelen, die het leven van ALS-patiënten wat dragelijker kunnen maken. Op 8 juni gaat het team ALSJan tijdens de Tour du ALS weer de uitdaging aan om de Mont Ventoux in Frankrijk te beklimmen. Als onderdeel van de voorbereiding op deze Tour zal het wandelteam van ALSJan in mei 5 avonden mee wandelen met Wandelfit.

Corina Friedl van ALSJan: “Wij willen als team zo veel mogelijk geld ophalen voor Jan Kramer en de Stichting ALS om de strijd tegen ALS aan te gaan”.

Meelopen met Wandelfit voor ALSJan
Wandelsport Oostendam roept iedereen, die Jan Kramer en zijn stichting ALSJan een warm hart toedraagt op om in mei minstens 1 maandagavond mee te komen lopen met Wandelfit. Goed voor jezelf en goed voor ALSJan!

Tekst: Jan O ’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.