Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Ambulance op bezoek voor achttiende verjaardag

Ambulance op bezoek voor achttiende verjaardag

Walter en Annemiek van de ambulance verrasten de jarige Nikita met een privérondleiding en een presentje.
Ambulance op bezoek voor achttiende verjaardag
Fotografie: Carola Driessen

Zwijndrecht – Nikita Driessen uit Zwijndrecht werd afgelopen zondag achttien jaar. Ze zit in het eerste jaar van de opleiding tot verpleegkundige aan het Da Vinci College en weet nu al dat ze ambulanceverpleegkundige wil worden. Zo dolgraag zelfs, dat haar moeder Carola de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid in het geheim vroeg om op Nikita’s verjaardagsfeestje zaterdagavond even ‘binnen te vallen’.

Dat vond de Ambulancedienst een origineel verzoek, waar bij wijze van uitzondering gehoor aan werd gegeven. Tussen twee ritten door kwamen verpleegkundige Annemiek en chauffeur Walter even voorrijden bij de totaal verblufte Nikita. Ze kreeg een privé-rondleiding met veel uitleg in de ambulance. Het gevolg is dat ze nu nóg liever in de ambulancezorg wil werken.

Voorlopig heeft ze nog wel een lange studieloopbaan voor de boeg. Als ze na vier jaar eenmaal gediplomeerd verpleegkundige is, moet ze zich eerst specialiseren tot Spoedeisende Hulp-, Intensive Care- of anesthesieverpleegkundige en flink wat ervaring opdoen. Pas daarna komt de opleiding tot ambulanceverpleegkundige in beeld. “Over een jaartje of tien zien we je sollicitatie graag tegemoet”, liet de Ambulancedienst op haar Facebookpagina aan Nikita weten.

Overigens is de Ambulancedienst op dit moment haar bezetting aan het uitbreiden wegens de fors toenemende vraag. Daarbij zijn er voor reeds gediplomeerde ambulanceverpleegkundigen altijd mogelijkheden, zij kunnen kijken op www.ravzhz.nl/werken-bij/

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.