Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid onder bestuurlijke vlag Veiligheidsregio

Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid onder bestuurlijke vlag Veiligheidsregio

De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid gaat verder als een zelfstandige B.V. die bestuurlijke verantwoording aflegt aan de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.
Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid onder bestuurlijke vlag Veiligheidsregio
Fotografie: Fokko van der Straaten

ZWIJNDRECHT – Met ingang van 1 januari 2014 valt de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid onder de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en niet meer onder de Dienst Gezondheid & Jeugd. Het betreft hier voornamelijk een bestuurlijke wijziging. Voor de medewerkers van de Ambulancedienst verandert er weinig. De wijziging past in de visie om zoveel mogelijk regionale hulpdiensten te scharen onder de bestuurlijke vlag van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Zelfstandig
De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid gaat verder als een zelfstandige B.V. die bestuurlijke verantwoording aflegt aan de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een professionaliseringslag van de Ambulancedienst. Zo is er in november 2013 een nieuwe werkwijze ingevoerd onder de noemer Directe Inzet Ambulances (DIA). Dit houdt in dat er zodra er zekerheid is over de locatie van het incident ambulances voortaan meteen gaan rijden waardoor ze sneller ter plaatse zullen zijn. Verder opent de Ambulancedienst eind februari een gloednieuw trainingscentrum in Dordrecht en is er een nieuw, eigentijds logo ontwikkeld dat inmiddels in de hele organisatie is doorgevoerd.

Directeur Jan Nieuwenhuis van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid: “Uitgangspunt van onze organisatie is en blijft dat we ten dienste staan van onze collega’s op de verschillende posten in de regio. Daar wordt onze publieke opdracht uitgevoerd en daar draait het 24 uur per dag om kwaliteit. Ons doel is met vakmanschap en enthousiasme de patiënt in alle opzichten de allerbeste zorg te bieden. Vanuit de kennis en ervaring uit het verleden bouwen we aan een nog betere en professionelere toekomst van de ambulancezorg in onze regio.”

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.