Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Amerikaans gebulder door Ambacht en Zwijndrecht

Amerikaans gebulder door Ambacht en Zwijndrecht

Amerikaans gebulder door Ambacht en Zwijndrecht
Fotografie: Stefan Stolk

Met een team van veertien vrijwilligers is de organisatie, onder leiding van Janny en Cynthia van der Graaf, ruim een jaar bezig geweest met het treffen van voorbereidingen voor de rondrit op Koninginnedag. Het idee om een dergelijke rondrit te organiseren voor mensen met een verstandelijke of geestelijke beperking kwam in 2008 van een vriend van de familie Van der Graaf, Ralph de Vries. De familie Van der Graaf was meteen zeer enthousiast en samen met een groep vrijwilligers hebben zij hun krachten gebundeld om op Koninginnedag 2008 de eerste editie van het evenement te organiseren.

Afgelopen maandag werd om twaalf uur vanaf het parkeerterrein bij Verhage Fast Food aan de Biesbos in Zwijndrecht het startsein gegeven voor het eerste deel van de rondrit. Het eerste deel zou vanaf daar door Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht leiden. Even daarvoor kwam er nog een deelnemer binnengereden die op het laatste moment nog had besloten om mee te rijden. Hiermee kwam de teller op 52 Amerikaanse auto’s te staan. Het deelnemersveld was, net als bij de voorgaande edities, op zijn minst zeer divers te noemen. Zo viel een sportwagen van het merk Corvette bijvoorbeeld in het niet bij een ruim 3000 kilo wegende Ford F250. Opvallend was ook een Chevrolet Caprice, die vanwege zijn roze kleur zo leek te zijn weggereden uit het laatste seizoen van de televisieserie ‘Flodder’. De grote diversiteit aan auto’s leidde ertoe dat menig autofanaat op deze dag zijn hart heeft kunnen ophalen. Onder de deelnemers waren zelfs een aantal rijders uit België.
Gedurende de hele rondrit werd de lange stoet met auto’s bijgestaan door 29 motorrijders die het verkeer op kruispunten en rotondes regelden, zodat alle auto’s bij elkaar konden blijven rijden.

Een uur na de start van de rit werd aan alle deelnemers een lunch aangeboden bij Verkerk Groep in Zwijndrecht. Onder het genot van een broodje, Nederlandstalige muziek en leuke spelletjes konden deelnemers hier naar hartenlust hun ervaringen met elkaar uitwisselen. Om drie uur werd nogmaals een startsein gegeven voor het tweede deel van de rit die vanaf de Molenvliet uiteindelijk weer naar Winkelcentrum Walburg leidde. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de hulp van talloze sponsors is het evenement ook dit jaar weer een groot succes gebleken.

Elk jaar staat het evenement in het teken van een goed doel. Dit jaar was het de beurt aan Stichting Opkikker. Stichting Opkikker verzorgt opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Naast het dagje uit voor de vele kinderen werd aan het eind van de dag namens de organisatie ook nog een cheque ter waarde van 475 euro uitgereikt.

Algemeen coördinator Cynthia van der Graaf: “Het was opnieuw een heel groot succes, de kinderen zijn de hele dag verwend en hebben zich uitermate goed vermaakt.” De organisatie kan ook dit jaar weer met een goed gevoel terugkijken op het evenement.

Tekst en foto: Stefan Stolk

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.