Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Amnesty blijft waken, Waak mee!

Amnesty blijft waken, Waak mee!

Amnesty blijft waken, Waak mee!

Helaas zijn er landen waarin mensen gevangen gezet worden omdat hun godsdienstige overtuiging niet geaccepteerd wordt. Helaas zijn er landen waarin mensen gevangen gezet worden omdat hun politieke opvatting niet geaccepteerd wordt. Zo kunnen er nog een aantal redenen opgesomd worden: omdat ze tot een minderheid behoren, omdat ze vrouw zijn, omdat ze homo zijn, enzovoort. In dat soort gevangenissen is bovendien doorgaans sprake van mishandeling.

Amnesty houdt deze situaties in de gaten en geeft met schrijfacties morele ondersteuning aan zulke gevangenen. Bovendien oefent Amnesty druk uit op regeringen om deze gevangenen weer hun vrijheid te geven. Dat heeft soms resultaat en zorgt er in elk geval voor dat deze gevangenen geen onopgemerkte nummers worden. Voor dit werk zijn mensen nodig die schrijfgroepen willen vormen en heeft men geld nodig. Daarom wordt er maandag 11 februari t/m zaterdag 16 februari een deur aan deur collecte gehouden, ook in Hendrik Ido Ambacht. Zo’n collecte lijkt uit de tijd maar in zo’n collecteweek wordt landelijk toch 1,7 miljoen euro opgehaald!

Veel mensen hebben altijd nog de wellevendheid een collectant een bedrag te geven alleen al om hem of haar te bemoedigen. Helaas hebben wij in H. I. Ambacht erg weinig mensen om te collecteren voor Amnesty. Onder die weinige collectanten zijn de ouderen oververtegenwoordigd en die kunnen niet veel adressen aflopen. De kans dat u geen collectant ziet is dus groter dan de kans dat er wel één langs komt. We zouden daarom graag zien dat een groot aantal mensen zich aanmeldt als collectant. We streven naar een indeling van 100 adressen per collectant. Dat komt gemiddeld neer op 150 minuten collecteren in die week. Hebt u minder tijd beschikbaar dan wordt de grootte van het adressenbestand aangepast.

U kunt zich opgeven om te collecteren bij Mevrouw M.J.M. Vermeulen-Boode, tel. 078 – 6813903 of e-mail: mvermeulenboode@yahoo.com. U kunt zich bij haar ook aanmelden voor de schrijfgroep.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.