Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » De Blije Borgh na grondige verbouwing feestelijk heropend

De Blije Borgh na grondige verbouwing feestelijk heropend

Samen met Esther den Hoed opent Han Hendrikse de vernieuwde kapperszaak in de ontvangsthal.
De Blije Borgh na grondige verbouwing feestelijk heropend

De kapper en het winkeltje zijn herplaatst en gemoderniseerd en vormen nu een gezellige en bedrijvige plek, waar mensen elkaar graag ontmoeten.

Hendrik-Ido-Ambacht – De begane grond van de hoofdlocatie van zorgorganisatie De Blije Borgh is de afgelopen maanden grondig verbouwd. De receptie in de ontvangsthal is verplaatst en op de vrijkomende ruimte zijn nu de kapper en het winkeltje gehuisvest. Beide zijn in een nieuw, supermodern maar toch gezellig jasje gestoken.

De zaak bruisend houden
Tijdens de feestelijke heropening, die druk bezocht werd door zowel bewoners als personeel, vrijwilligers en andere belangstellenden benadrukte Han Hendrikse, directeur/bestuurder van De Blije Borgh de veranderingen, die in deze tijd plaats vinden en de gevolgen daarvan voor de zorg.

“Het regeringsbeleid om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen heeft ook grote gevolgen voor de bewoners van De Blije Borgh. De gemiddelde leeftijd van de bewoners van De Blije Borgh ligt inmiddels op 89 jaar. Een leeftijd waarop de energie om dingen te doen meestal behoorlijk afneemt. Daardoor dreigt het stil en saai te worden in ons huis. Wij doen er samen met onze vrijwilligers alles aan om ons huis bruisend en bij de tijd te houden. Daarom hebben we de kapperszaak van Esther en Hansje herplaatst en in een nieuw jasje gestoken. Het laten verzorgen van hun haar is voor veel ouderen niet alleen een heel belangrijk, maar ook een heel plezierig tijdsverdrijf en ze kijken dan ook vaak met ongeduld naar hun ‘kappersuitje’ uit. Door de kapper op de nieuwe plek bij de receptie te zetten, komen de bewoners vanzelf met andere bewoners in contact. Dat geldt ook voor het winkeltje, dat door vrijwilligers wordt gerund. In het winkeltje kunnen van nu af aan, naast de gebruikelijke artikelen ook veel nieuwe artikelen worden gekocht”.

Wachtlijst voor een veilige woonomgeving
Alvorens tot de officiële opening over te gaan wees Han nog op de 3 vrije sector appartementen, die op de vrijgekomen kantoorruimte in aanbouw zijn en waar nu al veel vraag naar is. “We hebben op dit ogenblik een wachtlijst van 150 tot 200 ouderen, die nu nog zelfstandig thuis wonen, maar naarstig op zoek zijn naar een veilige woonomgeving. Dit gegeven ga ik zeker mee nemen naar het overleg met de gemeente in het kader van de nieuwe woonvisie!”, aldus Han Hendrikse.

De officiële opening verliep in 2 fasen. Eerst werd de kapperszaak geopend door Esther den Hoed, een van de 2 vaste kapsters, die samen met Han Hendrikse een lint doorknipte. Daarna was het winkeltje aan de beurt. Deze keer werd Han bij het doorknippen van het lint bijgestaan door Rens van Oers, een van de trouwe vrijwilligsters. De reacties van de bewoners, het personeel en de vrijwilligers op de vernieuwde kapper en het winkeltje waren zonder meer enthousiast. De nieuw ingerichte hal van De Blije Borgh is nu een gezellige en bedrijvige plek geworden, waar mensen van binnen en buiten De Blije Borgh elkaar graag gaan ontmoeten.

Tekst en foto: Jan O’teur

De Blije Borgh is Ambacht, Ambacht is De Blije Borgh
Al zevenenveertig jaar vormt De Blije Borgh het hart van de ouderenzorg in Hendrik-Ido-Ambacht. Als zorgorganisatie met een uitgebreid aanbod aan diensten op het gebied van Wonen, Zorg, Diensten en Ontspanning wordt aan de wensen van inwoners van Ambacht tegemoet gekomen.

De Blije Borgh kent momenteel vijf locaties: de hoofdlocatie aan de Gerard Alewijnstraat en vier nevenlocaties: de Emmastaete, de Sophiastaete en de Alewijnsflat, waar onder meer verpleging en verzorging worden geboden en het ontmoetingscentrum Wielstaete.

Bij De Blije Borgh werken ongeveer 300 mensen die zich, samen met een groot aantal vrijwilligers, elke dag opnieuw met hart en ziel inzetten om iedereen de grootst mogelijke kwaliteit van leven te bieden.

Voor meer informatie over De Blij Borgh kunt u terecht op www.deblijeborgh.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.