Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Bolidt Cycling Team in training voor Alp d’HuZes

Bolidt Cycling Team in training voor Alp d’HuZes

Bolidt Cycling Team in training voor Alp d’HuZes

Een team van 8 personen van het gerenommeerde Ambachtse bedrijf Bolidt is al geruime tijd volop in training om op 6 juni goed aan de start te verschijnen van het wielerevenement Alpe d’HuZes.

In teamverband of individueel proberen deelnemers aan dit evenement zoveel mogelijk keer, de bij wielerfanaten uitermate populaire berg, Alp d’Huez op te rijden. Zoals de slogan Alp d’HuZes al aangeeft zijn er heel wat fanatiekelingen die deze berg maar liefst zes keer beklimmen op één dag. En deze bovenmenselijke inspanning wordt niet zomaar gedaan. Middels het inschrijfgeld en sponsoring wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld bijeen te fietsen voor het Alp d’HuZesonderzoeksfonds van de KWF Kankerbestrijding.

Het is de 46-jarige directeur Rientz Willem Bol van Bolidt, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en toepassen van thermohardende kunststoffen, die de groep sportfanaten van zijn bedrijf aanspoort. “Als directeur van Bolidt, wereldwijd actief bij de aanleg van industriële werkvloeren, sportvloeren, scheepsdekken, slijtlagen in de wegen- en utiliteitsbouw en aanleg van kunststofvloeren, ben je natuurlijk constant bezig als bedrijf topprestaties neer te zetten en dan is het goed om dat op recreatief gebied ook te doen. Binnen het bedrijf heb je als directeur natuurlijk een sturende functie, dus vind ik het ook helemaal niet vervelend om nu ook het voortouw te nemen”, aldus Rientz Willem Bol.

Sportieve prestatie
“Het idee om met een team mee te gaan doen aan het evenement is een jaar geleden geboren. Een aantal van ons fietste al wel vaker tijdens vakantie in de bergen. Voor mijzelf wordt het echt de eerste keer. Behalve de sportieve prestatie, sprak ook het goede doel ons enorm aan.
Binnen het bedrijf en in familiesfeer krijgt iedereen wel te maken met deze vreselijke ziekte. En in het verleden hebben we ons als bedrijf al vaker hard gemaakt voor ideële doelen. Als je eenmaal aan het fietsen bent, geldt eigenlijk maar één motto: “Opgeven is geen optie”. Iedereen zal momenten hebben dat hij het tijdens de beklimmingen moeilijk heeft. Juist dan is het goed om aan geliefden te denken die deze ziekte onder de leden hebben”, vervolgt Bol.

Familiegevoel
Het Bolidt Cycling Team heeft voor de deelnemers, verzorgers, familieleden en meereizende werknemers een mooi onderkomen afgehuurd. “Zo creëer je de saamhorigheid binnen de ploeg. Je voelt je op zulke momenten echt één familie”, vervolgt Bol. Het bedrijf Bolidt heeft uitgesproken dat het een driejarig project is. Particulieren die ook graag mee willen doen, kunnen voor de volgende editie aansluiting vinden bij Bolidt.
In de loop van de jaren is het wielerevenement uitgegroeid tot een giga-spektakel. Leverde de eerste editie in 2006 nog € 370.000 op, vorig jaar al ruim 20 miljoen Euro. “Dat zijn natuurlijk gigantische bedragen. Gezien de populariteit is de verwachting dat dat bedrag dit jaar weer verbeterd wordt. Zelf verwachten we ongeveer 30.000 Euro bij te kunnen dragen”, besluit Bol. Dat het wielerspektakel populair is, blijkt wel uit het feit dat er behalve een team van Bolidt ook meerdere teams vanuit Ambacht en omgeving richting Bourg d’Oisans rijden. Dit dorpje ligt aan de voet van de berg en is dus eigenlijk het beginpunt. Informatie en donaties via www.opgevenisgeenoptie.nl.

Foto: Petra Bol

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.