Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » DevelsteinCollege is gezond

DevelsteinCollege is gezond

DevelsteinCollege is gezond

Zwijndrecht – Nadat het DevelsteinCollege eind januari De Gouden Schoolkantine Schaal ontving van het voedingscentrum, heeft de school nu ook het vignet Gezonde School behaald. Hiermee laat het DevelsteinCollege zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het DevelsteinCollege voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor Bewegen en sport, waarvoor het een themacertificaat heeft ontvangen. Dit komt in de plaats van het certificaat Sportactieve School dat het DevelsteinCollege al jaren ontving van het NOC*NSF.

Rector Paul den Otter is trots om een Gezonde School te zijn. “Vorig schooljaar ontvingen wij al het Keurmerk Alcoholvrije School, dit jaar de Gouden Schoolkantine Schaal en nu het vignet Gezonde School. Sterk bewegingsonderwijs, een gezonde kantine, gratis water-tappunten en een rookvrije school zijn de belangrijkste gezondheidskenmerken die bij ons hoog in het vaandel staan. Het vignet Gezonde School is een mooie beloning voor al onze inspanningen.”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.