Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Festijnweek vol lol en plezier

Festijnweek vol lol en plezier

Festijnweek vol lol en plezier

Zwijndrecht – Vorige week organiseerde de Stichting Vakantiebesteding Zwijndrecht het Festijn. Gemiddeld 110 kinderen genoten elke dag van sport en spel in de Develhal en in het park. Het thema was sprookjesfeest en de sfeer van de Efteling was overal te voelen.

Elke ochtend konden de kinderen fijn spelen en knutselen in de sporthal. Het grote springkussen en het schminken waren populair. Op dinsdag kwam er een professionele schminkster. De kinderen zagen er prachtig uit. Aan het einde van de ochtend liep de hal vol met tijgers, monsters en prinsesjes. Donderdagochtend moesten de kinderen hard rennen en springen met de atletiek clinic. De zweetdruppels vlogen in het rond!

De knorrende magen werden tussen de middag gevuld met de zelf meegebrachte lunch. Van de Lidl Oudeland kregen de kinderen elke dag een pakje drinken en een banaan of een appel. Er waren ook kleine wedstrijdjes na het eten. Wie kan er een krentenbol in één keer in zijn mond steken? Wie eet het snelste drie bananen op? De kinderen moedigden de finalisten fanatiek aan!

Als het weer het toeliet in de middag lekker naar buiten. We speelden een tikspel met geiten en slapende wolven, “moeder heks draak hoe laat is het?” en een spannend spel met Roodkapje, de jager en een wolf. Op woensdag de stormbaan! Helaas regende het maar dan zet je hem toch gewoon in de hal? En wat was ie hoog …… maar alle kinderen zijn boven gekomen!

De vrijdagmiddag hebben we de Festijnweek afgesloten met een spetterende Bonte Middag! Optredens van kinderen en leiding zorgden voor een wervelende show. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde week. De kinderen hebben genoten!

De foto’s van het Festijn zijn te bekijken op de Facebookpagina

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.