Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Fietscontroleactie Hendrik-Ido-Ambacht door Fietsersbond Drechtsteden

Fietscontroleactie Hendrik-Ido-Ambacht door Fietsersbond Drechtsteden

Fietscontroleactie Hendrik-Ido-Ambacht door Fietsersbond Drechtsteden

H.I.Ambacht – Onze fietsverlichtingsacties hebben het doel mensen te helpen hun fiets klaar te hebben voor de komende winter. In navolging van onze acties in de Drechtsteden Sliedrecht, Alblasserdam, Zwijndrecht, Papendrecht en Dordrecht hopen wij dit jaar ook in Hendrik-Ido-Ambacht tussen de 80 en 90 fietsen te mogen controleren op punten als verlichting, remmen, zadelhoogte en bel.

Onze teams, bestaande uit een aantal technische mensen en vrijwilligers, hebben deze herfst al honderden fietsen de revue laten passeren en even zovele eigenaars gelukkig gemaakt. Onze service is gratis en de fietsers in de regio weten ons steeds beter te vinden. Soms ontstaat er een file bij de tent op de rode loper en kan de wachttijd oplopen tot een half uur. Het goed afstellen en herstellen van de fietsonderdelen kost nu eenmaal de nodige aandacht en tijd. De meeste wachtende fietsers kunnen het geduld wel opbrengen. Een van de onderdelen is het controleren van de bandenspanning, die is vaak te laag. Bijna alle banden worden daarom door ons opgepompt, waardoor het fietsen veel minder inspanning en energie kost. Dat doet we ook voor mensen met een scootmobiel. Als afsluiting van de keuring vragen wij de fietseigenaren even een stukje te fietsen om hen te kunnen adviseren over de hoogte van het zadel. In veel gevallen staat die te laag, wat onnodige belasting voor de knieën oplevert.

In de Drechtsteden is opvallend veel fietsverlichting van erbarmelijke makelij; koplampen en achterlichten zijn blijkbaar nog steeds de sluitpost. Zelfs bij fietsen van een merk waarvan je een betere kwaliteit mag verwachten. Onze technische teamleden zijn blij en soms apetrots als het lukt de bedrading van de verlichting van een fiets voor en achter weer in orde te krijgen. Sommige fietsen zijn zo oud dat daarvoor wat kunst- en vliegwerk nodig is. Een uitdaging die ze graag aangaan. Als het niet lukt, of als we het gereedschap er niet voor hebben, adviseren wij een bezoek aan de fietsenmaker. Lege en lekkende batterijen worden kosteloos vervangen, maar is de lamp niet meer te repareren, dan vervangen we hem tegen kostprijs.

Op 5 november staan wij op winkelcentrum Hoogambacht op de hoek van de Laan van Welhorst van 10.00-16.00 uur. De acties worden gecombineerd met de acties van Band op Spanning, die de bandenspanning van auto’s controleren en de politie, die voorlichting geeft over het voorkomen van fietsdiefstal. In sommige gevallen kunnen mensen een uniek nummer laten graveren in het frame, waarna fiets en eigenaar in een registratiesysteem worden opgenomen. Bij al onze acties is Vinnie Veilig present, de mascotte voor de verkeersveiligheid.

De Fietsersbond behartigt de belangen van de 13,5 miljoen fietsers in Nederland. Er zijn zo’n 33.000 leden en 1500 actieve vrijwilligers. De fietsersbond is er ook om contact te houden met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen. Voor meer informatie over de Fietsersbond afdeling Drechtsteden kunt u contact opnemen met Hein de Bruin, telefoon 078 6198822, e-mail Drechtsteden@fietsersbond.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.