Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Gitaar Lessen Martin schenkt fooienpot aan hospice De Cirkel

Gitaar Lessen Martin schenkt fooienpot aan hospice De Cirkel

Guido Debets overhandigt namens GLM 500 euro aan coördinator Dymphna de Groot.
Gitaar Lessen Martin schenkt fooienpot aan hospice De Cirkel

H.I.Ambacht – Gitaar Lessen Martin (GLM) uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft de opbrengst van de fooienpot geschonken aan hospice De Cirkel. De overhandiging vond plaats tijdens een feestavond waar leerlingen en andere betrokkenen bij aanwezig waren. Coördinator Dymphna de Groot nam de cheque namens het hospice in ontvangst.

Jaarlijks wordt de fooienpot van de gitaarschool geschonken aan een goed doel. Martin Engelbracht nam het idee van een van zijn leerlingen over om de opbrengst uit 2016 te schenken aan het hospice. De suggestie kwam van een betrokkene van wie een familielid vorig jaar in het hospice verbleef. Hij is bijzonder positief over het hospice en in het bijzonder over de goede zorgen van de vrijwilligers. Martin besloot er iets extra’s van te maken. Hij stelde een van de door hem gebouwde gitaren ter beschikking en organiseerde daaromheen een loterij. Tijdens de feestavond vond de trekking plaats en een van de leerlingen ging naar huis als gelukkige nieuwe eigenaar van de gitaar. De opbrengst van de fooienpot en de loterij leverden een behoorlijk bedrag op. De gitaarschool vulde het aan tot 500 euro.

Tijdens de overhandiging van de cheque werd de waardering voor het werk van het hospice en met name de inzet van alle vrijwilligers nog eens onder de aandacht gebracht. Eén keer per jaar worden deze vrijwilligers in het zonnetje gezet. Er wordt voor hen dan een dagje uit georganiseerd. Het geld daarvoor komt vrij uit allerlei giften. Guido Debets sprak bij de overhandiging van de cheque namens de gitaarschool de wens uit om deze cheque voor dat uitje beschikbaar te stellen.

“Ik hoop dat we hiermee een goed voorbeeld stellen voor andere lokale ondernemers,” voegde Martin daaraan toe, “Je hoeft niet groot te zijn om iets te betekenen voor een goed doel en als dat doel ook nog eens lokaal is, voelt het extra goed.”

Het bestuur, de coördinatoren en vrijwilligers zijn heel erg blij met dit mooie gebaar. “Het staat gereserveerd voor het komende uitje in 2017. We zullen op die dag zeker aan Martin, zijn leerlingen en andere betrokkenen denken. Het is een prachtig lokaal initiatief. Bedankt!,” aldus bestuursvoorzitter Peter Top van hospice De Cirkel.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.