Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Hervormde Vrijwilligersdienst staat al 50 jaar klaar

Hervormde Vrijwilligersdienst staat al 50 jaar klaar

ZWIJNDRECHT- Dit jaar bestaat de Hervormde Vrijwilligersdienst (HVD) 50 jaar. Dat is feestelijk gevierd in een kerkdienst op 16 september. Dit werd op 27 september voortgezet op een feestelijke middag met een lunch en een kooroptreden. De HVD is onderdeel van PKN-gemeente de Hoeksteen. Bijzonder in een individualistische tijd.

Waarom? Wel, de HVD wil klaarstaan voor haar naaste. Concreet wil dit zeggen dat diverse vrijwilligers zieken bezoeken in de regionale ziekenhuizen. Zo willen zij de zieken bemoedigen. Ook ouderen worden met een bezoekje vereerd, omdat ze vaak eenzaam zijn. Verder denkt de HVD aan kinderen; hun ouders worden namelijk bezocht na de geboorte.

Ontmoeting
Daarnaast wordt aandacht gegeven aan diverse christelijke feestdagen, zoals Kerst- en Paasfeest. De HVD organiseert dan namelijk in de Hoeksteen een liturgie en een broodmaaltijd. Dit biedt gelegenheid voor ontmoeting. Dat is ook mogelijk als er geen christelijke feestdagen zijn.

Wekelijks
De HVD organiseert namelijk om de donderdag een koffieochtend van 10u – 12u. Er zijn ook spelen. Zo organiseert de HVD maandelijks een spelletjesmiddag, waarbij iedereen welkom is. De vrijwilligers hopen dit nog vele jaren te doen. Meer informatie is te vinden op http://www.hoeksteen.pkn-zwijndrecht.nl

Door: Jan-Willem Schneider

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.