Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Het Vriendenprogramma

Het Vriendenprogramma

Het Vriendenprogramma

Iedereen is wel eens bang, somber of verdrietig. Het hoort erbij. ‘Bang zijn’ is een normaal gevoel. Maar als je te angstig of bang bent of heel vaak piekert, is dat erg vervelend en kan het je dagelijkse leven beïnvloeden. Het Vriendenprogramma leert kinderen anders om te gaan met hun angst, sombere gevoelens of het piekeren.

Het Vriendenprogramma is een cursus voor jongens en meisjes die zich regelmatig angstig en/of somber voelen en weinig zelfvertrouwen hebben. De kinderen leren in de cursus trucjes om zichzelf zekerder te voelen en krijgen handige tips om te leren omgaan met hun angstgevoelens en/of somberheid. Ze leren o.a. meer te durven, minder te piekeren, positiever te denken, problemen op te lossen, hulp te vragen en minder op te zien tegen spreekbeurten en toetsen. Door de cursus krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen. Het is geen cursus om te leren hoe je vrienden maakt en het programma is ook niet geschikt voor kinderen met de diagnose autisme.

De afdeling Preventie van Yulius start op maandag 14 januari a.s. in Dordrecht weer met een groep voor kinderen van 9 tot 12 jaar. De cursus bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. De bijeenkomsten beginnen om 15.45 uur. Tijdens de schoolvakantie is er geen bijeenkomst. Betrokkenheid van de ouders is van groot belang. Daarom worden er ook twee ouderavonden georganiseerd. Voordat de cursus start krijgen de kinderen, samen met hun ouder(s) een kennismakingsgesprek met een begeleider van de cursus.

Aanmelden kan van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur bij het secretariaat van de afdeling Preventie van Yulius, telefoon 078 – 65 450 75 of via e-mail preventie@yulius.nl. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.