Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Integreren doe je op Koningsdag!

Integreren doe je op Koningsdag!

Integreren doe je op Koningsdag!

Wat is de beste manier om je nieuwe thuisland en je landgenoten te leren kennen? Hun gebruiken, tradities en eigenaardigheden mee te maken? Juist! Koningsdag!

H.I.Ambacht – Een thuisland in oorlog gedwongen moeten achterlaten is niet niks. Taghrid en Tahani zijn een goed voorbeeld voor de groep Syrische vluchtelingen die in Ambacht zijn komen wonen. Beiden hadden beiden een goede baan in Syrie. Taghrid als docent Engels aan de Universiteit en Tahani als basisschooldocent. Met man en kinderen zijn ze hun land in oorlog ontvlucht. Toch zijn ze erg blij met hun plekje hier in Nederland. Hun doel is om perfect Nederlands te leren spreken.

“Het is belangrijk voor je integratie, om in contact te komen met andere vrouwen. Wanneer we perfect Nederlands spreken, dan maken we ook kans op een baan, anders niet.” De Syrische vrouwen voelen zich welkom in Nederland. “Nederlanders zijn aardig en gastvrij. Onze kinderen hebben vrienden op school en daardoor spreken we ook moeders.”

Beide vrouwen werken als vrijwilliger op de basisschool waar ze kinderen helpen bij lezen, schrijven en rekenen. Aan enthousiasme om deel uit te maken van de Ambachtse gemeenschap ontbreekt het Taghrid en Tahani niet. In hun zoektocht naar nog meer contact met Ambachters stuitte ze op de Oranjevereniging, die enthousiaste vrijwilligers van harte nodig heeft. En wat is nou een betere manier om Ambacht te leren kennen? Juist! Koningsdag! Taghrid en Tahani zijn erbij! Je treft ze bij de aubade en bij het springkussen achter De Schoof.

Daarnaast willen zij, samen met anderen, Ambachters kennis laten maken met onder andere Syrische lekkernijen. Wanneer je over de braderie loopt zal je verrast worden door een lekker hapje wat je wordt aangeboden. Vraag gerust naar het recept en maak eens een praatje!

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.