Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Kamp stichting Forever Fun weer groot succes

Kamp stichting Forever Fun weer groot succes

Kamp stichting Forever Fun weer groot succes
Fotografie: Shannon Bakker

Afgelopen twee weken hield stichting Forever Fun weer een kamp voor kinderen van financieel minder toereikende ouders. Honderd kinderen tussen de zes en elf jaar namen dit jaar met veel plezier deel.

Als je de afgelopen twee weken het kampterrein op liep spatte de vrolijkheid er werkelijk vanaf: de kinderen waren enthousiast aan het spelen en de vrijwilligers deden minstens net zo enthousiast mee. Het kamp lijkt op het eerste gezicht op een kamp waarvan er het gehele jaar door wel meerdere van zijn in Nederland, met het enige verschil dat dit kamp voor de bezoekers waarschijnlijk het enige uitje is dat zij dit jaar kunnen maken. Hun ouders zijn namelijk niet in staat om een vakantie te bekostigen. Hierdoor betekent dit evenement veel voor deze kinderen en gelukkig zijn er mensen die dit voor ze organiseren.

Dit alles is begonnen toen oprichter John Ancher een jongetje met een versleten zwembroek en handdoek bij het Waaltje zag staan. Hij zag dit en gaf de jongen een zwembroekje en een handdoek; het kind glunderde. Niet veel later kwam het besef dat als er al niet eens geld is voor nieuwe zwemkleding, er voor deze jongen al helemaal geen vakantiebestemming zou zijn. Hij had het gevoel dat hij iets voor kinderen als deze jongen moest doen en zo was het idee voor het kamp geboren. Nadat hij vrienden en familie had opgetrommeld en het een en ander bij de gemeente had geregeld kon het eerste kamp van start gaan.

Dit leidde tot een kamp waar 35 kinderen aan deelnamen. Met geleende bungalowtenten en de hulp van vele vrijwilligers kwam dit tot stand. Hierna kwam toch wel het besef dat het allemaal wel een stuk professioneler moest. Hij wilde dit kamp voor een grotere groep kinderen toegankelijk maken. Dit gebeurde: een stichting werd opgericht en nu, zes jaar later, kan het kamp rekenen op een vaste groep vrijwilligers en sponsors. In twee weken kunnen in totaal honderd kinderen genieten van een heerlijke vakantie.

Deze editie stond bol van de leuke activiteiten. Zo ook de eerste dag, waardoor de kinderen al snel zo moe waren dat ze s’avonds snel in slaap vielen. De volgende dag stond er een drumactiviteit op het programma – het geluid was al van een kilometer ver te horen en soms sloeg iedereen zo fanatiek op de trommels dat je je geregeld afvroeg of deze het wel gingen overleven. De rest van de week kwamen er nog vele andere dingen aan bod, zoals een modeshow, een bezoek aan een pretpark en een knutselochtend.
Kortom een leuke week. Begonnen de meeste kinderen deze week nog een beetje zenuwachtig en tastten de meesten de boel nog rustig af; aan het einde van de week was de teleurstelling vaak groot dat het allemaal weer voorbij was. Voor deze kinderen was het een geweldige ervaring en graag zou de organisatie nog meer kinderen de kans willen geven om zo’n week mee te maken. De droom is daarom ook dat er over een aantal jaren kampen van stichting Forever Fun door heel Nederland staan.

Kijk voor meer informatie op www.forever-fun.nl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.