Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Leerlingen in actie voor het goede doel

Leerlingen in actie voor het goede doel

Leerlingen in actie voor het goede doel

Zwijndrecht – Leerlingen van het DevelsteinCollege kwamen in actie voor het goede doel. Passend bij de slogan van de school ‘Altijd in Beweging’ deden leerlingen 10 april mee aan een sponsorloop in het Develpark of een spinningmarathon bij Topspin Centre en Capital Sports in Zwijndrecht waarmee zij geld inzamelden voor de Roparun.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Het DevelsteinCollege team 218, bestaande uit medewerkers en leerlingen, neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Roparun. Met de actiedag leverden de eerste-, tweede-, en derdejaarsleerlingen eveneens een bijdrage aan de goede doelen van de Roparun. De klas met de hoogste opbrengst wordt beloond met paintballen in de Paintball Zone in Dordrecht. Deze actiedag is een van vele activiteiten die team 218 organiseert om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Eerder organiseerde het team onder meer een snuffelmarkt, stroopwafelactie en inzamelingsactie van lege flessen.

Kijk voor meer informatie op www.develsteincollegeroparun.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.