Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Nieuw: Home-Start+ in gemeente Zwijndrecht

Nieuw: Home-Start+ in gemeente Zwijndrecht

Nieuw: Home-Start+ in gemeente Zwijndrecht

Zwijndrecht – Al meer dan 10 jaar biedt het programma Home-Start van Humanitas, laagdrempelige gezinsondersteuning aan, voor gezinnen met opgroeiende kinderen tussen de 0 en 7 jaar. De gemeente Zwijndrecht is dit jaar een pilot gestart, waarin ook gezinnen met kinderen tussen de 7 en 14 jaar een beroep kunnen doen op deze vorm van opvoedondersteuning.

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het minder gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, verhuizing, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal worden zulke problemen zelf opgelost. Maar soms is het een fijn als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken.

Wie voert het uit?
De ondersteuning wordt geboden door ervaren opvoeders die goed kunnen luisteren, positief in het leven staan en een open, geïnteresseerde houding hebben. Voor ze ingezet worden krijgen ze een gedegen training. De ondersteuning voor de gezinnen loopt tussen de 3 en 12 maanden, bedraagt gemiddeld één dagdeel per week en vindt plaats bij het gezin thuis.

Meer informatie?
Wie ondersteuning of informatie wil, of zich wil aanmelden als vrijwilliger bij Humanitas Home-Start Zwijndrecht/H.I. Ambacht, kan dit doen door een mail te sturen aan home-start.zwijndrecht@humanitas.nl. Je kunt ook kijken op www.home-start.nl en doorklikken naar Zwijndrecht. Bellen naar de coordinator kan natuurlijk ook op nummer 06-12422748. Zeker met de uitbreiding naar Home-Start+, is er extra versterking van het huidige team

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.