Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Het nieuwe gezicht van huisartsenpraktijk De Schakel

Het nieuwe gezicht van huisartsenpraktijk De Schakel

De nieuwe gezichten van huisartsenpraktijk ‘De Schakel’ met de dokters Verkleij, Drost, Remijn, Feij en Vroom.
Het nieuwe gezicht van huisartsenpraktijk De Schakel

Een kleine tienduizend patiënten in Zwijndrecht heeft in korte tijd naast een nieuwe dokter ook een nieuw Gezondheidscentrum gekregen

Zwijndrecht. Aanstaande zaterdag, 13 mei zal wethouder Jolanda de Witte het nieuwe Gezondheidscentrum ‘Rotterdamseweg’ in Zwijndrecht officieel openen. Na een verbouwperiode van 5 maanden is het centrum sinds 3 april operationeel. Rond de huisartsenpraktijk ‘De Schakel’ is op een oppervlakte van 1.000 m2 een modern gezondheidscentrum neergezet, dat aan alle eisen van deze tijd voldoet.

Gezondheidscentrum Rotterdamseweg biedt grote voordelen
“Binnen het Gezondheidscentrum is onze huisartsenpraktijk ‘De Schakel’ met 5 huisartsen, een apotheek, een prikpost, een fysiopraktijk en diverse eerstelijns zorgverleners zoals, een psycholoog, een diëtiste, een verloskundige en een kraamzorgkantoor gehuisvest”, vertellen Anneke Remijn en Hugo Drost, huisartsen van De Schakel en samen met Helena Feij initiatiefnemers van het ‘Gezondheidscentrum Rotterdamseweg’ in Zwijndrecht. “De korte lijnen tussen de verschillende zorgverleners bieden grote voordelen voor zowel de zorgverleners zelf als voor hun patiënten. De zorgverleners kunnen gemakkelijk met elkaar overleggen en informatie uitwisselen met als doel een zo goed mogelijke behandeling van de patiënten.

Voor de patiënten kent het Gezondheidscentrum het one-stop-shop voordeel van een goed bereikbare lokatie. Het Gezondheidscentrum heeft voldoende gratis parkeerruimte en een bushalte voor de deur.
“Wij werken weliswaar met 5 huisartsen, maar dat wil absoluut niet zeggen, dat onze patiënten bij elk bezoek een ander gezicht te zien krijgen”, wil Hugo Drost nog graag kwijt. “Elke patiënt heeft zijn eigen vaste huisarts, die bij zijn afwezigheid weer een vaste vervanger heeft!”.

Totstandkoming van het Gezondheidscentrum
“Zo’n 2 jaar geleden hebben we, dat wil zeggen Hugo Drost, Helena Feij en ik de koppen bij elkaar gestoken en het initiatief genomen voor de oprichting van een gezamenlijke huisartsenpraktijk”, neemt Anneke Remijn het stokje over. “Wij waren alle drie betrokken bij de praktijken van de huisartsen Sprenger, Van Troost, Kateman en Jacquemard. Deze 4 huisartsen hadden met vooruitziende blik besloten om gezamenlijk te stoppen met hun afzonderlijke praktijken en een nieuwe, jonge generatie huisartsen de kans te geven er één geheel van te maken. Bij het zoeken naar een huisvesting voor onze gezamenlijke huisartsenpraktijk liepen we tegen het leegstaande gebouw aan de Rotterdamseweg aan, waar oorspronkelijk de Rabobank was gehuisvest, aan. Een prima locatie met maar 1 nadeel, het was eigenlijk te groot voor onze huisartsenpraktijk. Maar groot genoeg om er een gezondheidscentrum van te maken. En zo is het balletje aan het rollen gegaan. Het resultaat van een grondige verbouwing, die zo’n 5 maanden in beslag heeft genomen mag er zijn. Een modern Gezondheidscentrum met veel licht, 1 centrale wachtkamer met makkelijke banken en stoelen, veel leesvoer en een vrolijke speelhoek, 1 balie voor de receptioniste, veel spreekkamers en meerdere behandelruimten en dat alles in vrolijke kleuren geschilderd en voorzien van veel leuke prenten en mooie foto’s.

Toekomstplannen Gezondheidscentrum Rotterdamseweg
Gevraagd naar hun toekomstverwachtingen en wensen voor het Gezondheidscentrum geeft Hugo aan er op te rekenen, dat binnenkort ook Aafje zich in het zorgcentrum zal gaan vestigen. Hij hoopt verder, dat in de toekomst verschillende andere eerste lijns zorgverleners, zoals een podotherapeut, een logopedist en een ergotherapeut het Gezondheidscentrum zullen komen vesterken en dat specialisten van het Albert Schweitzerziekenhuis in het Gezondheidscentrum spreekuur zullen gaan houden.
“Ons streven is een zo goed mogelijke zorg voor onze patiënten door het bijeenbrengen van en het samenwerken met zo veel mogelijk relevante zorgverleners op 1 locatie”, aldus dokter Drost en Remijn tot slot.

Meer informatie over de huisartsenpraktijk kunt u vinden op de website www.deschakel.praktijkinfo.nl.

Tekst: Jan O’teur
Foto’s: Jan O’teur, Huisartsenpraktijk De Schakel

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.