Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Openlucht Pianoconcert Beverwijcksplein in Dordrecht 26 mei 2012

Openlucht Pianoconcert Beverwijcksplein in Dordrecht 26 mei 2012

Openlucht Pianoconcert Beverwijcksplein in Dordrecht 26 mei 2012
Fotografie: Veronique de Visser

Een prachtig plein midden in de stad, omringd door groene heesters, ijzeren poortjes die je ‘binnen’ laten, een oude blauwe fontein en pianoklanken. Op zaterdag 26 mei kom je vast en zeker in de juiste sfeer om te genieten van een programma met klassieke en lichte muziek bij het tweede Openlucht Pianoconcert Beverwijckspein dat plaatsvindt van 11.00 tot 16.00 uur. Na een succesvolle start in 2011 was dit een uitstekende aanzet om ook dit jaar dit nieuwe evenement voort te zetten. Te midden van het plein staat een vleugel waar steeds een andere pianist gevarieerde werken zal spelen, soms ter begeleiding van een zangeres of violist. Rondom het podium staan stoelen en de verrassende catering wordt verzorgd door Café De Vreemde Eend.

Het ochtendprogramma wordt ingevuld door korte optredens van 13 pianoleerlingen van Muziekschool ToBe, die onder leiding staan van hun docenten Ton Kos en Tjin Nio Tjia. De pianoafdeling van ToBe is rijk aan jonge talenten en speciaal voor deze pianodag laten zij muziek horen, waar zij de afgelopen maanden hard op gestudeerd hebben. De leerlingen treden op van 11.00 tot 12.30 uur. Zij spelen werken van o.a. Mozart, Beethoven en Bach, maar ook leuke popliedjes van Adele of Coldplay komen voorbij.

Tijdens het middagprogramma, dat om 13.00 uur begint, zijn onder andere Nick Beljaars en zangeres Lotte Okkerse te horen. Zij spelen composities zoals ‘Riverside’ van Agnes Obel. 
Ook Raphael dos Reis Ferreira en Julia You zijn dit jaar opnieuw te beluisteren. Zij zullen stukken van Chopin en Ludovico Einaudi ten gehore brengen. Jurriaan Bos, die vorig jaar nog meedeed aan het AVRO tv-programma ‘Onder Wibi’s vleugels’ speelt stukken van Brahms, Rachmaninoff en Liszt. 
Nieuwe gezichten zijn Ruben Plazier, Colm Wittenberg, Marijke van der Waard, Willem ‘t Hart en Rick Linzel; vijf veelbelovende muzikanten!

Tussen het ochtend- en middagprogramma is er de mogelijkheid om lekker te komen picknicken. Er zijn lekker gevulde picknickmandjes te verkrijgen.

De toegang tot het concert is gratis. Een voorlopig programma is te vinden op www.beverwijcksplein.nl

Het Pianoconcert Beverwijcksplein wordt georganiseerd door van Diepenbrugge Piano’s & Vleugels, ConQuisto Events, Café De Vreemde Eend in samenwerking met Stichting ToBe.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.