Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Regionale klassiekerrally heeft nog vrije startnummers

Regionale klassiekerrally heeft nog vrije startnummers

Organisatoren Harry Eskes (li) en Ferry Dierckxsens voor klassieke VW Kever
Regionale klassiekerrally heeft nog vrije startnummers
Fotografie: Anke Bot

Regio – Met nog drie weken te gaan, kunnen bezitters van een (jong-)klassieke auto nog inschrijven voor de Riverside Car Classic 2017 op 24 juni a.s. Voor de regionale klassiekerrally hebben al mooie auto’s ingeschreven, maar er zijn nog startnummers beschikbaar. Samen met Kiwanis is de stichting Via Lumina als goed doel gekozen. De Riverside Car Classic (bedrag dat na aftrek van kosten overblijft) en Kiwanis hopen op een mooi bedrag. ‘Hoe meer auto’s meedoen, hoe mooier natuurlijk dat bedrag. Bijdrages zonder deelname zijn vanzelfsprekend ook welkom.

24 juni de primeur
“We hebben niet lang hoeven nadenken of we de eerste Riverside Car Classic laten doorgaan”, aldus Harry Eskes, één van de oprichters van de stichting Car2Business. “Er schreven zulke gave auto’s in en we willen van ‘de Riverside’ een traditie maken, dus ging het licht op groen. Eind 2016 kon dat noodgedwongen niet, dit jaar gaan we het doen! Op zaterdag 24 juni aanstaande start de eerste auto ’s ochtends om 10.00 uur bij Automuseum Carel Wüst.”

“We hebben voor de deelnemers – die een topverzorgde dag tegemoet gaan – aardige zaken in petto. Zij kunnen gerust zijn: ook uitdagende, het wordt geen picknick! Heel belangrijk zijn de stops, waar onderling contacten gelegd kunnen worden. Als organisatie kiezen we, samen met Kiwanis, voor de stichting Via Lumina als goed doel. Wij hebben met de rally geen verdienmodel en schenken een bedrag na aftrek van kosten. Wie niet meerijdt maar wel aan dit goede doel wil bijdragen, kan altijd contact opnemen! Wordt zeer gewaardeerd.”

Maatschappelijk doel
In overleg met van Kiwanis uit Dordrecht is bij de Riverside Car Classic Via Lumina als goed doel gekozen. Dit is een non-profit stichting, die zich met activiteiten sterk maakt voor kwetsbare mensen met een psychosociale achtergrond. Met als doel om het sociale isolement van de deelnemers te doorbreken, hun zelfvertrouwen en maatschappelijke kansen te vergroten en de integratie te bevorderen. De stichting is opgericht door vrijwilligers, met als uitgangspunt ‘waar welzijn en creativiteit samenkomen’.

De Riverside Car Classic 2017 (24 juni) is merkonafhankelijk voor klassiekers (ouder dan 40 jaar) en youngtimers (25-40 jaar) en kent twee etappes; er is een stop met een toplunch. Inschrijven kan op www.car2business.nl/inschrijven.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.