Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Rondvaartboot in Rijsoord

Rondvaartboot in Rijsoord

Rondvaartboot in Rijsoord

Een echte Amsterdamse Rondvaartboot zal het idyllische plekje Rijsoord nieuw elan geven. Ad Los, de eigenaar van Museum Johannes Post in Rijsoord zal weer een nieuwe ervaring toevoegen aan zijn museum.

Bij de open dag op zaterdag 2 juni a.s. zal de rondvaartboot voor het eerst starten. Wie de eerste vaart mee wil maken kan om 14.00 uur mee op de rondvaartboot. De boot vaart naar Heerjansdam en
weer terug naar Rijsoord. 56 personen kunnen deelnemen aan de tocht, op de open dag zal een tocht € 5,00 per persoon kosten.

De naam van de boot was oorspronkelijk “the city of Amsterdam”. De boot startte zijn leven in de Amsterdamse grachten en heeft later op de Giessen en bij de molens van Kinderdijk gevaren. Het museum zorgt altijd voor zaken met een rijke geschiedenis. Zo ook deze rondvaartboot. Ad Los had zelf de leiding bij de renovatie van de boot. Een nieuw leven krijgt de boot nu in Rijsoord.

Het museum is geopend op iedere eerste zaterdag van de maand van 10 – 16 uur. De rondvaartboot zal op die dag ook een rondvaart maken. Er is ook gelegenheid om plaats te nemen in de tijdmachine en een reisje naar de maan maken. De tijdmachine kan u ook in Delft brengen ten tijde dat Willem van Oranje daar werd vermoord. In het planetarium worden prachtige films vertoond.

a.s. zaterdag 2 juni 2012 is het museum geopend. Voor groepen vanaf 15 personen kan het museum bezocht worden na telefonische afspraak. Een rondvaart kan voor groepen geboekt worden. Vooraf reserveren. Prijs op aanvraag.

In vroeger dagen werd Rijsoord vaak door groepen kunstschilders bezocht. Schilderachtige taferelen werden op het doek vastgelegd. Met de rondvaartboot wordt u langs deze schilderachtige plaatsen gevoerd.

Museum /Planetarium Johannes Post
Rijksstraatweg 101
2988 BJ Ridderkerk (Rijsoord)
Tel. 0180-499845
b.g.g. 0180-421270
email: info@planetariumrotterdam.nl

Geopend: Altijd op de 1e zaterdag van de maand van 10 – 16 uur.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.