Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Succesvolle stampotmiddag van het Wijkplatform Walburg

Succesvolle stampotmiddag van het Wijkplatform Walburg

Succesvolle stampotmiddag van het Wijkplatform Walburg

Zwijndrecht – Op woensdagmiddag 19 oktober heeft het Wijkplatform Walburg een gezellige ontmoetingsmiddag georganiseerd voor de senioren uit de wijk Walburg. Vanaf 14.30 uur was men welkom om gezamenlijk een spelletje te spelen, mee te zingen met Gerrit de accordeonist of gewoon even te babbelen. De middag was druk bezocht. Hernieuwde vriendschappen, en nieuwe contacten werden gemaakt. Senioren die pas in een aanleunwoning waren komen wonen en op deze middag contact konden maken met andere senioren uit de wijk. Twee schoolvriendinnen die elkaar naar jaren weer tegen kwamen. Er werd druk gepraat, gelachen en meegezongen.

Dit is een dag met een goudrandje, zoals een van de bezoeksters die in een rolstoel zat vertelde. Het Wijkplatform Walburg vind het belangrijk om te weten wat er in hun wijk speelt. Tijdens de gesprekken die de mensen van het Wijkplatform met de bezoekers hadden, kwam duidelijk naar voren dat het samen eten zo veel gezelliger is, dan alleen. Ook ziet men enorm tegen de komende donkere maanden op. De lange eenzame avonden blijft een groot probleem voor vele ouderen. Daarom zijn dit soort bijeenkomsten, zo waardevol. Even de eenzaamheid achter je laten.

Door verschillende instanties worden er bijeenkomsten georganiseerd, met als doel de ouderen met elkaar in contact te brengen. Toch zijn er nog veel alleenstaande mensen die de stap niet durven te maken om alleen naar een bijeenkomst te gaan. Wij als Wijkplatform Walburg, zouden daarom iedereen die een oudere alleenstaande buur of familielid heeft willen vragen eens behulpzaam te zijn om deze eerste stap samen te maken. Ga gewoon een keer mee of breng uw moeder, vader, buurvrouw of buurman er een keer naar toe. Of ga voor de eerste keer gewoon samen. De volgende stappen zullen veel makkelijker zijn.

In de plaatselijke weekbladen zoals de Combinatie en de Brug worden alle plaatselijke activiteiten vermeld. Er gebeurt meer dan u denkt. Voor Walburg kunt u de evenementen ook vinden op de website van het Wijkplatform Walburg. Het Wijkplatform bestaat uit een groep actieve wijkbewoners die u verder kunnen helpen. Zij kunnen uw wensen en klachten overbrengen naar de gemeente, seniorenraad, of de instanties die voor u nodig zijn.

Deze middag werd de maaltijd aangeboden door het Wijkplatform Walburg. De stamppot was buitengewoon smaakvol en verzorgd door de vrijwilligers van de Lichtkring. Deze mensen doen heel goed werk met heel veel enthousiasme. De mensen van het Wijkplatform hielpen waar ze konden, maar voor hen was het belangrijker om luisteren naar de bezoekers

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.