Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Syndion zoekt vrijwilligers voor jongeren met een beperking in Hendrik-Ido-Ambacht

Syndion zoekt vrijwilligers voor jongeren met een beperking in Hendrik-Ido-Ambacht

Syndion zoekt vrijwilligers voor jongeren met een beperking in Hendrik-Ido-Ambacht
Fotografie: Syndion/Mirjam de Jong

H.I.Ambacht – Fonteinkruid in Hendrik-Ido-Ambacht is een van de woonlocaties van Syndion. Er wonen 13 tieners en jongeren (tussen de 14 en 23 jaar) met een beperking. Soms gaat het om een verstandelijke beperking, syndroom van Down, gedragsproblematiek, ADHD, autisme en/of een andere beperking.

Fonteinkruid heeft een dubbele functie. Voor met name de tieners is Fonteinkruid hun vaste woonplek. Voor zes jong-volwassenen is Fonteinkruid een trainingshuis: zij leren hier vaardigheden om toe te groeien naar een meer zelfstandige woonruimte.

Op de locatie werkt een vast team van begeleiders. Onze jongeren zijn actief en doen graag leuke dingen. Als begeleiders kunnen we niet altijd tijd vrij maken voor de dingen die zij graag willen doen. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om actief met hen aan de slag te gaan. Is het iets voor u om maatje te worden van één van onze jongeren? Of wilt u met één van hen sporten? Ook zoeken we mensen voor in de tuin, hulp bij het koken en iemand voor vervoer. Als dit u aanspreekt en u nog wat tijd over hebt voor deze geweldige groep tieners, hopen we dat u contact met ons opneemt!

Wij hebben vrijwilligers natuurlijk ook iets te bieden! U maakt deel uit van onze locatie en kunt een bijzonder contact opbouwen. Het vrijwilligersbeleid binnen Syndion heeft als uitgangspunt dat we vrijwilligers voor hun inzet willen waarderen. U heeft recht op een vrijwilligersvergoeding, u ontvangt drie keer per jaar ons magazine en krijgt jaarlijks een kerstattentie. Als scholing nodig of gewenst is, kan dat via Syndion.

Hebben we uw belangstelling gewekt? Neem dan contact op met de locatie: Stuur een e-mail naar L.fonteinkruid-wonen@Syndion.nl of bel naar de locatie 078-6125850 en vraag naar Karim de Kool. Op de foto staat één van de bewoners, Bryan. Hij maakt gebruik van het trainingshuis. Dit betekent dat hij begeleid wordt om in de toekomst naar een meer zelfstandige woonplek te kunnen verhuizen.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.