Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Themaweek alcohol en drugs bij Welzijnsorganisatie Diverz!

Themaweek alcohol en drugs bij Welzijnsorganisatie Diverz!

Themaweek alcohol en drugs bij Welzijnsorganisatie Diverz!

De eerste week van Juni staat bij Welzijnsorganisatie Diverz in het teken van voorlichting over alcohol en drugs. Diverz vindt het van groot belang om haar doelgroep in te lichten over het gebruik van Alcohol en Drugs. Het Sociaal Cultureel Werk, Opbouwwerk en het Jongerenwerk van Diverz hebben diverse activiteiten opgezet die in het teken staan van dit thema. Dit jaar is er ook een nauwe samenwerking met Coffeeshop Xpresso.

Vooruitlopend op de themaweek is er op vrijdag 17 mei een voorlichting voor vrouwen geweest in het Wijkgebouw in Kort Ambacht Zuid. Op 24 mei heeft er vanuit Xiejezo een excursie plaatsgevonden naar Coffeshop Xpresso. Hier hebben de deelnemers een uitgebreide voorlichting gekregen.

De volgende activiteiten vinden plaats in de themaweek:
Dinsdag 4 juni van 19.00-22.00 uur zal er in jongerencentrum Mikado een voorlichtingsavond plaatsvinden voor jongeren vanaf 13 jaar. Door middel van spel- en gespreksvormen wordt op een laagdrempelige manier aandacht besteed aan de gevolgen van alcohol- en drugsmisbruik.

Woensdag 5 juni wordt de Wijkbus ingezet op het Norderstedtplein. De bus staat er tussen 11.30 en 18.00 uur. De welzijnswerkers van Diverz staan in en rondom de bus om jongeren voorlichting te geven.

Op Vrijdag 7 juni wordt in de Moskee voor jong en oud, tijdens het middaggebed, aandacht besteed aan het thema. Het middaggebed is tussen 13.00-14.00 uur. Van 14.00-15.00 uur is er nog een nabespreking.

Op Zaterdag 8 juni van 19.30-22.00 wordt in het Klankbord voor jongeren, de film Requiem for a dream vertoond waarna, onder leiding van Diverz, de jongeren er met elkaar over in gesprek gaan.

In het jeugdhonk van Heerjansdam wordt op 14 juni van 20.00-23.00 uur net zoals in het klankbord, voor jongeren de film Requiem for a dream vertoond, waarna ook hier de jongeren, onder leiding van Diverz, er met elkaar over in gesprek gaan. Tijdens de ambulante rondes van het jongerenwerk wordt er buiten op straat ook aandacht aan het thema besteed.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.