Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Tweede helft Techniekweek Drechtsteden 2017

Tweede helft Techniekweek Drechtsteden 2017

Tweede helft Techniekweek Drechtsteden 2017

Drechtsteden – Na een succesvolle eerste helft, met onder meer de TechniekDock Open Dag en het TechniekLab op Wantijpop afgelopen zaterdag, startte maandag de tweede helft van de Techniekweek Drechtsteden 2017. Maandag was in de Duurzaamheidsfabriek de TA3-conferentie. Ook waren er deze week weer een aantal bezoeken van scholen aan TechniekDock gepland en vond in Papendrecht de Techniekroute plaats. De Techniekweek 2017 sluit vanavond af met de Innovatie Award Drechtsteden.

Publieksactiviteiten
Op woensdag 7 juni stonden de deuren van TechniekDock open voor iedereen! TechniekDock is een jaarlijks terugkerende programma waarbij de groepen 7 van alle basisscholen in de Drechtsteden worden uitgenodigd om in de Duurzaamheidsfabriek kennis te komen maken met de wereld van de techniek. Verschillende van de ‘Xperiences’ van TechniekDock waren ook te beleven in het TechniekLab op Wantijpop afgelopen zaterdag. Beiden konden rekenen op een hoge opkomst en veel enthousiasme.

Regionaal portefeuillehouder Peter Heijkoop kwam ook langs: “Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met techniek en dat ze leren hoe divers en aantrekkelijk het werken met techniek kan zijn. De vraag van bedrijven naar technisch geschoold personeel, op alle niveaus, blijft toenemen. Daar liggen dus volop kansen. In de Techniekweek geven we extra aandacht aan initiatieven die ertoe bijdragen dat meer jongeren enthousiast raken over techniek. Zij zijn de professionals van morgen!”

Programma Techniekweek Ook deze tweede helft van de Techniekweek, die nog duurt tot en met woensdag is goed gevuld. Zo is er vandaag een TA3-conferentie voor ondernemers en leidinggevenden over leren, innoveren en leidinggeven in relatie tot arbeidsmarktontwikkelingen en de invloed van techniek op productieprocessen. Er zijn verschillende sprekers uit binnen- en buitenland en ook de Economic Development Board Drechtsteden levert een bijdrage. Vandaag legden de groepen 7 van de Papendrechtse Beatrixschool, Prins Constantijnschool, Anne Frankschool en de Viermaster tussen 9.00 en 12.00 uur de Techniekroute af. Tijdens dit jaarlijks terugkerende event maken de leerlingen kennis met techniek bij diverse bedrijven in de regio. De week sluit af met de Innovatie Award Drechtsteden, waar ook de Amega SUPER-stageplaats, de MBO 2017 Award en vier studiebeurzen van Nextech worden toegekend aan succesvolle techniekstudenten.

Doorlopende activiteiten Techniekpromotie in de Drechtsteden beperkt zich zeker niet tot de Techniekweek. Het hele jaar door kunnen bezoekers in Duurzaamheidscentrum Weizigt bijvoorbeeld van alles leren over de ‘weg van het water’, waar ook veel techniek bij komt kijken. Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft een vaste tentoonstelling over onderwijs door de tijd heen met daarin een speciale aandacht voor techniek en het Nationaal Baggermuseum heeft een prachtige BaggerPraktijkTuin waar spelen en leren hand in hand gaan.

Het volledige programma en meer informatie is te vinden op: www.drechtsteden.nl/techniekweek-2017

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.