Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Veertigjarige biljartvereniging ‘de Poedel’ uit Zwijndrecht heeft plaats voor nieuwe leden!

Veertigjarige biljartvereniging ‘de Poedel’ uit Zwijndrecht heeft plaats voor nieuwe leden!

Niet zo maar een cluppie, die biljartvereniging 'de Poedel'!
Veertigjarige biljartvereniging ‘de Poedel’ uit Zwijndrecht heeft plaats voor nieuwe leden!

Gezelligheid en sociaal contact zijn voor de leden net zo belangrijk als de resultaten.

Door: Jan O’teur

Zwijndrecht – De leden van biljartvereniging ‘de Poedel’ houden zich al 40 jaar met hart en ziel bezig met de edele biljartsport! Zij doen dat in het activiteitencentrum ‘de Nederburgh’ in Nederhoven. De Nederburgh wordt door de Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht ter beschikking gesteld voor het organiseren van gezellige en ontspannende activiteiten voor ouderen. Biljartvereniging ‘de Poedel’ is daar een goed voorbeeld van.

Niet zomaar een cluppie
“Onze biljartvereniging de Poedel is niet zomaar een cluppie”, vertelt Jaap van Reede, de PR-man van biljartvereniging ‘de Poedel’. “Wij zijn een groep vrienden, die serieus bezig zijn met biljarten, maar daarnaast ook tijd vrij maken om met elkaar andere gezellige dingen te doen of om elkaar te helpen. Bij ons komt gezelligheid op de eerste plaats en we zijn er voor elkaar! De jongste speler is inmiddels 47 en de oudste 91j naar! De leeftijd maakt dus niets uit en ook de prestaties in eerste instantie niet. We leren al doende elkaar beter spelen”.

40 jaar de Poedel
Afgelopen januari vierde de biljartvereniging de Poedel zijn 40 jarig jubileum. Het was een geslaagd feest en op de receptie kwamen veel leden- en oudleden.
Drie van hen werden toen door burgermeester Dominic Schrijer als erelid onderscheiden. Ook de auteurs van het indrukwekkende jubileumboek, Piet de Rijke & Jaap van Reede werden toen bedankt voor hun inzet.

Rondom de jaarwisseling werd er door diverse media, waaronder de plaatselijke weekbladen over biljartvereniging ‘de Poedel’ gepubliceerd. “Mede door de aandacht in de pers mochten wij een aantal nieuwe leden inschrijven, die het inmiddels erg naar hun zin hebben bij de Poedel”, neemt Jan Verwoert, de algemeen secretaris van de Poedel het gesprek over. “Hierdoor konden wij op de valreep van ons jubileumjaar onze speelmiddagen nog uitbreiden van twee naar drie en wel op: maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur. Wij spelen op twee wedstrijdbiljarts met goede materialen, die regelmatig vervangen worden. De spelsoort is libre en er wordt een onderlinge competitie afgewerkt”.

Nieuwe leden welkom!
Door natuurlijk verloop is er per januari 2017 plaats voor een beperkt aantal nieuwe leden. “Mocht u na het lezen over onze gezellige vereniging idee hebben om het sfeertje eens te komen proeven, dan bent u van 2 december t/m 19 december a.s. op boven genoemde dagen en tijden van harte welkom in gebouw de Nederburgh aan de Duivenvoorde 211A in Zwijndrecht”, aldus een enthousiaste Jaap van Reede en Jan Verwoert.

Voor nadere informatie kunt contact opnemen met onze secretaris, Jan Verwoert. Jan is bereikbaar op telefoonnummer: 06.20592948 of via zijn mailadres: jan.verwoert@hetnet.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.