Home » Nieuws » Mens en Maatschappij » Zwijndrechtenaar Ludo Verseveld beste monteur van Zuid-Holland

Zwijndrechtenaar Ludo Verseveld beste monteur van Zuid-Holland

Zwijndrechtenaar Ludo Verseveld beste monteur van Zuid-Holland
Fotografie: Xander Mouthaan

Op naar de finale voor droomstage bij F1 Team Williams

Zwijndrecht – Ludo Verseveld uit Zwijndrecht is de beste monteur van Zuid-Holland. De selectie om door te gaan naar de finale was vandaag in Rotterdam. Ludo volbracht alle onderdelen als beste en werd door de jury gekozen tot winnaar van de provincie Zuid-Holland. Ludo gaat nu door naar de finale op 27 oktober in Zandvoort en is nog steeds in de race voor de droomstage bij het F1 Team van Williams.

Als monteur werken voor het Williams F1 team, een droom die uitkomt voor veel jongeren. In totaal 148 kandidaten die zijn geselecteerd uit honderden aanmeldingen, strijden voor deze stage. Vandaag was de selectiedag in Rotterdam voor de provinciën Zuid-Holland en Zeeland. Per provincie wordt de beste monteur gekozen, waarna twaalf kandidaten zich plaatsen voor de finale op 27 oktober in Zandvoort. Die winnaar van de stage mag van 16 tot en met 30 november een team van constructeurs in de Williams stal ondersteunen in de voorbereiding op de Grand Prix van Abu Dhabi. Tijdens de race op 29 november is de winnaar zelfs één van de crewleden.

Enthousiasme
De kandidaten doorliepen verschillende proeven op het gebied van hydraulica, pneumatiek en elektrotechniek door techniekopleider ROVC. Ook de motivatie van alle kandidaten werd getest alsmede competenties als resultaatgerichtheid, het beschikken over een winnaarsmentaliteit en het samen kunnen werken in een team. Christiaan Smilde, Directeur Randstad Techniek: “Het was mooi om te zien hoe enthousiast de kandidaten waren vandaag. Een droomstage als dit haalt het beste van de kandidaten naar boven. En dat is ook precies wat we willen bereiken. We willen laten zien dat de techniek heel veel te bieden heeft. De wereld van techniek ontwikkelt zich razendsnel. Een stage als dit is daar het perfecte voorbeeld van!”

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.