Home » Nieuws » Met de LenteFair begroeten we de lente

Met de LenteFair begroeten we de lente

Met de LenteFair begroeten we de lente

Aan de Waaldijk spreken we met Katja Suiker en Loes Verhoeven een week voordat de, door hun georganiseerde, Lentefair voor de eerste keer van start gaat. Voor een geschikte locatie werd de nabij gelegen landschapstuin ’t Struweel al snel gevonden. Landschapstuin ’t Struweel is in 1996 aangelegd in een voormalig weiland en ligt in de polder Strevelshoek, een groene oase op het eiland IJsselmonde, tussen Het Waaltje, Rijsoord, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Nederlands grootste rangeerterrein Kijfhoek.

Katja en Loes
Het idee voor het organiseren van een Lente fair ontstond tijdens gezamenlijke vakantie. Zonder ervaring op dit gebied hadden ze geen idee hoe dit aan te pakken. “Misschien dat we in het begin dingen gingen doen die we aan het einde moesten doen. Je weet niet waar je moet beginnen.” Uiteindelijk is alles geregeld en kan alleen het weer nog spelbreker zijn. “Het doel is dat de ouderen naast een dagje uit, bij ons een kopje koffie krijgen met wat lekkers. Maar ook voor kinderen zijn er workshops over de hele dag en oud Hollandse spellen.” Met zesendertig verschillende kraamhouders is het aanbod zeer divers en geschikt voor jong en oud om met een leuke dag de lente te verwelkomen. Van geitenmelk producten tot sieraden, van brocante spullen tot producten uit Thailand.

’t Struweel
Het is een plaats waar men kan genieten van de rust en de verscheidenheid van het Hollandse landschap. In elk jaargetijde kan men er de natuur in al zijn facetten beleven. De aan de rand van de Randstad en toch landelijk gelegen boerderij, met een sfeervolle accommodatie en de landschapstuin bieden vele mogelijkheden om in deze jachtige maatschappij weer even op adem te komen. In de landschapstuin van 1,4 hectare zijn 25 verschillende cultuur- en natuurelementen te zien die vroeger op het eiland IJsselmonde te vinden waren. Perfect voor een voorjaarsfair.

Tijdens de fair zijn kraampjes met thema’s als; Interieur – lifestyle – kunst – eten – sieraden – tassen – verzorging – plantjes en bloemen – kleding – kids – workshops – vintage – en meer… Natuurlijk zijn er eet en drinkgelegenheden om te genieten van lekkere hapjes en drankjes onder het genot van muziek. Tijdens de fair zijn er optredens van verschillende muzikanten. Zo zal er tot 12.30 een Shantykoor twee maal optreden en in de middag live muziek van een zanger gitarist. Workshops voor jong en oud. Een kinderhoek met allerlei spelletjes en activiteiten.

Tips voor bezoekers
Kom op de fiets. Er zijn genoeg fietsenrekken op het terrein. Voor de auto is er de mogelijkheid om te parkeren bij Florensis, Langeweg 77-85, 3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht. Er rijden pendelbusjes naar de fair. Wat betreft het openbaar vervoer; Op zaterdag 14 april rijdt de bus 601 eenmalig een afwijkende route. Speciaal voor de lentefair in het Struweel Rijsoord zullen zij een gewijzigde route rijden, zodat de Lentefair bereikbaar is voor de passagiers van Bus 601. De Lentefair in ’t Struweel vindt plaats 14 april 2018. Openingstijd: 10:00 – 17:00 aan de Rijksstraatweg 5 te Rijsoord-Ridderkerk. Entree is gratis.

Deelnemers
O.a. MEESTER design store – Agnes Cuisine – De Stadsbranderij – Plantenkwekerij ’t Zwaantje – Bizzybags – Mooi Mekkerland -Mosterd & Meer – Joy and Art – Maralex – L’in sieraden – Hout van Suus – Flowers Created by Lifssss – Ayu Fashion – Hendric en nog veel meer.

Tekst en foto: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.