Home » Nieuws » Met talenten geluk brengen in een prachtige baan als geluksbrenger geeft voldoening!

Met talenten geluk brengen in een prachtige baan als geluksbrenger geeft voldoening!

Met talenten geluk brengen in een prachtige baan als geluksbrenger geeft voldoening!

In de verpleeghuizen wordt hard gewerkt, dat is alom bekend. Zeker met de huidige arbeidskrapte. Medewerkers uit de zorg doen al zolang een flinke, extra stap omdat hun “zorghart” niets liever wil dan goed voor de mensen zorgen. Toch lukt het niet altijd meer om naast de basiszorg een fijne dagbeleving te geven aan bewoners. Daar heeft Maximaal Leven een eenvoudige oplossing voor.

Willy Schuurman, oprichter van Maximaal Leven maakt zich sterk voor het welzijn van mensen die wonen in een verpleeghuis. Ze bedacht een nieuw concept om de kwaliteit van leven te vergroten, deze te borgen en de zorginstelling te ontzorgen. Eén van haar diensten is dagbeleving op maat. “Een betekenisvolle dagbeleving op maat, in alle fases van het ziekteproces is nodig.” Aldus Schuurman. “Dit doen we met geluksbrengers, die als betaalde kracht vanuit Maximaal Leven ingezet worden bij de zorginstelling.”

Talenten dienstbaar inzetten

Geluksbrengers zijn hartverwarmende mensen die zorgvuldig zijn geselecteerd op kwaliteit en betrokkenheid. Zij stellen zich dienstbaar op aan de bewoner en zetten hun talent gepassioneerd en op liefdevolle wijze in. Met tijd voor aandacht geven zij geluksmomenten vanuit de negen thema’s: kunst & cultuur, muziek, dieren, kinderen, sport & spel, buiten, bewegen, zintuiglijke activering en aan tafel. Zij hebben allemaal iets unieks. Zij creëren fijne ontmoetingen en gebruiken hun talent als hulpmiddel om in verbinding te komen met de bewoner. Dit kunnen zij ook zonder woordentaal en bouwen langzaam en respectvol een vertrouwensband op. Dit creëert ontroerende uitwisselingen, verwondering en plezier.

Basistraining voor geluksbrengers

Geluksbrengers volgen altijd de basistraining van Maximaal Leven. Deze praktische training is speciaal voor hen ontwikkeld. Zij leren veel over communicatie en verplaatsingstechnieken op haptonomische basis. Maar ook over dementie en dagbeleving op maat. Het geeft ze een goede basis om hun werk goed en liefdevol uit te voeren. Door geluksbrengers in te zetten wordt het personeel ontzorgd en ontstaat er toch borging voor een fijne dagbeleving en daarmee wordt de kwaliteit van leven voor bewoners vergroot!

Informatiebijeenkomst op 18 mei

Voordat geluksbrengers deelnemen aan de basistraining hebben ze eerst de informatiebijeenkomst bijgewoond. Deze zijn vrijblijvend, puur om te enthousiasmeren en te informeren. Geluksbrengers kunnen jongvolwassenen zijn maar zeker ook ouderen die al met pensioen zijn. Voor al een paar uur in de week kan je ingezet worden. Het kan dus ook naast een andere baan bestaan. Deze maand staat er een informatiebijeenkomst gepland in Zwijndrecht. Mensen kunnen zich hiervoor aanmelden via de website. https://www.maxixleven.nl/agendapunt/informatiebijeenkomst-18-mei-in-zwijndrecht

Foto’s: GUIDO BENSCHOP

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.