Home » Nieuws » Minivakantie voor het gezin

Minivakantie voor het gezin

Minivakantie voor het gezin
Meenhuis

Voor een mooie vakantieherinnering hoef je de grens niet over weten onze boswachters! Zij kennen de mooiste plekken in de natuur. De leukste tips van onze boswachters hebben we gebundeld in een minivakantie voor het hele gezin.

In één dag kun je genieten van het strand, bunkers, een spannende speurtocht of een schitterend uitzicht. En keer je met een knapzak vol verhalen terug naar huis.

Waar wacht je nog op!
Geen betere plek om je minivakantie te beginnen dan in het bezoekerscentrum Tenellaplas. Laat je inspireren door de aanwezige gastheren- en vrouwen die je alles kunnen vertellen over de omgeving. Of snuffel lekker rond in het winkeltje. Maar het mooiste vind je buiten!

Bezoekerscentrum Tenellaplas
open: za. en zo. van 10.00 -16.30u.

parkeren: Duinstraat 12A, 3235 NK, Rockanje. Je kunt nu kiezen uit twee opties, een speurtocht (optie 1) of de Nachtegalenroute (optie 2).
Een beetje afhankelijk van de leeftijd van de kinderen of maar net waar je zin in hebt.

1. Speuren in de duinen!
Speciaal voor de kleine bezoekers hebben we deze zomer een speurtocht uitgezet. De groene specht wijst je de weg langs de 2,5 km lange route. Voor onderweg hebben we een paar grappige en leuke opdrachten bedacht. Doen je ouders ook mee?! Doordeweeks is het bezoekerscentrum dicht. Download hier de route:
www.zuidhollandslandschap.nl/media/zhl_-_speurtocht_dvo_-_2020.pdf

2. Nachtegalenroute
De smalle paadjes van deze 6 km lange wandelroute leiden je langs duinhuisjes, paddenpoelen en bunkers. Niet voor niets draagt de route de naam van de nachtegaal: elk voorjaar zorgt de bijzondere zang van dit vogeltje voor een mooi en niet te vergeten moment! Nu het zomer is, word je onderweg regelmatig uitgelachen door de groene specht of gewaarschuwd door de gaai. Ook de havik laat zich regelmatig horen langs de Sipkeslag. Download hier de route.

www.zuidhollandslandschap.nl/media/routepage/
downloadFile/23_229_12_nachtegalenroute_180503_v07.pdf

Bron: Zuid-Hollands Landschap

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.