Home » Nieuws » Nieuw chirurgisch centrum in Zwijndrecht moet wachttijden doen verdwijnen

Nieuw chirurgisch centrum in Zwijndrecht moet wachttijden doen verdwijnen

Nieuw chirurgisch centrum in Zwijndrecht moet wachttijden doen verdwijnen

Het pand op de Laan van Walburg 4 te Zwijndrecht heeft de laatste jaren dienstgedaan als bankkantoor maar, is nu geheel aangepast, zodat er meerdere moderne behandel- en spreekkamers zijn.

Op 23 mei opent de polikliniek van Tulp Medisch Centrum haar deuren voor patiënten. Kort daarna vindt de feestelijke, officiële opening plaats door Burgemeester Hein van der Loo op maandag 13 juni.

Tulp Medisch Centrum is gespecialiseerd in het leveren van chirurgische zorg zoals liesbreuk-, navelbreuk- en galblaasoperaties. Daarnaast biedt het een gespecialiseerd proctologie (aambeien) spreekuur en kunt u er ook terecht voor poliklinische kleine operaties.

De zorg moet weer toegankelijk worden

Tijdens de coronapandemie is het nog duidelijker geworden dat de zorg het moeilijk heeft. Voor veel simpele aandoeningen zijn er vaak lange wachttijden in ziekenhuizen, die zich steeds meer op complexe- en spoedzorg moeten focussen. Ook voelen patiënten zich steeds meer een nummer in plaats van een individu.

Tulp Medisch Centrum doet er alles aan, om juist voor deze groep, de zorg zo efficiënt mogelijk te organiseren in een vertrouwde omgeving.

Medische behandelingen met vergoeding

Omdat er alleen medisch geïndiceerde behandelingen worden uitgevoerd, zijn er geen extra kosten voor patiënten. Net als bij de reguliere ziekenhuizen geldt, dat er wel een eigen risico is en een verwijzing door de huisarts nodig is, om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Ervaren zorgverleners met een persoonlijke benadering

De chirurgen hebben uitgebreide ervaring en zijn gespecialiseerd op hun vakgebied. Naast goed kunnen opereren vinden zij heldere en vriendelijke communicatie zeer belangrijk. Niet alleen de patiënten verdienen aandacht, maar ook de medici zelf.
Het motto bij Tulp Medisch Centrum is dat alleen een tevreden zorgverlener de beste zorg levert voor de patiënt.

De visie achter Tulp Medisch Centrum

Tulp Medisch Centrum is opgericht door Ulas Biter, die jarenlange ervaring heeft als stafchirurg in topklinische ziekenhuizen. Zijn grote ambitie is om de zorg weer toegankelijk en persoonlijk te maken.

“In de jaren waarin ik met veel plezier in grote ziekenhuizen heb gewerkt, zag ik geleidelijk de zorg veranderen. De zorgbehoefte neemt steeds verder toe en wordt complexer. De ziekenhuizen kunnen het niet meer bijbenen en staan onder grote druk. Dat vertaalt zich in overbelaste zorgverleners en lange wachtlijsten voor patiënten. De coronapandemie heeft het helaas verder verergert. Voor veel chirurgische zorg kun je niet meer goed terecht in de ziekenhuizen. In kleinschalige focuscentra, zoals Tulp Medisch Centrum is zorg juist heel efficiënt te organiseren, zodat wij kunnen helpen om de wachtlijsten te verkorten. De sfeer profiteert ook van de kleinschaligheid. Zo bieden wij gezamenlijk met de huisarts en de ziekenhuizen de juiste zorg op de juiste plaats.”

Meer informatie vindt u op www.tulpmc.nl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.