Home » Nieuws » Nieuw project Ambachtse Maatjes is van start

Nieuw project Ambachtse Maatjes is van start

Nieuw project Ambachtse Maatjes is van start
Meenhuis

In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is een nieuw project gestart: ‘Ambachtse maatjes’. Ambachtse Maatjes is een project voor en door jongeren, waarbij de jongeren elkaar gaan helpen en ondersteunen. Dit project is opgezet door het Jongerenwerk en Hi5Ambacht, in opdracht van de gemeente. Samen slaan zij de handen ineen om dit project tot een succes te maken.

Wat is Ambachtse maatjes?
Ambachtse maatjes is een nieuw project waarin jongeren in de leeftijd 10 – 28 jaar zich kunnen aanmelden als maatje of als jongere met een hulpvraag. Het project biedt jongeren de mogelijkheid om elkaar te helpen. Alle jongeren verdienen een maatje waarmee zij het verschil kunnen maken en waardoor ze (weer) gezien worden. De maatjes staan dichtbij de jongeren en geven vertrouwen. Voor jongeren is het vaak lastig de juiste en laagdrempelige ondersteuning te vinden. Een maatje is een andere jongere en sluit daardoor goed aan bij de omgeving en belevingswereld van de jongere.
De jongere kiest zijn of haar eigen maatje en het maatje en de jongere gaan samen één op één werken aan de doelen van de jongere. Samen zelf stappen zetten en keuzes maken.

Samenwerking
Ambachtse maatjes is opgezet door Iris Houtman (Jongerenwerk) en Ellen Verschoor (Hi5Ambacht). Dit project is een mooie samenwerking tussen beide partijen, waarbij verschillende doelgroepen bereikt worden. Iris en Ellen zullen tijdens het project de Maatjes ondersteunen. Zij zullen trainingen en bijeenkomsten verzorgen en staan klaar voor de vragen van de Maatjes.

Maatjes gezocht
Op dit moment zijn er al meerdere enthousiaste jongeren die zich aangemeld hebben als maatje. Iedereen tussen de 10-28 jaar kan zich nog tot 21 mei aanmelden via ambachtstemaatjes@hi5ambacht.nl. Hierna volgt een kennismakingsgesprek met de maatjes en wordt er samen gekeken of het maatjesproject bij hen past, indien nodig wordt er een selectie gemaakt. Op deze manier wordt een divers team aan maatjes gevormd.

Meer informatie over wat een maatje precies is en hoe je je kunt aanmelden is te vinden op www.hi5ambacht.nl/ambachtse-maatjes en op www.jongerenwerkhia.nl/ambachtsemaatjes.

Maatje nodig?
Nadat het team aan maatjes gevormd is, zullen de beschikbare maatjes te zien zijn op de websites. Ieder maatje mag een tekst schrijven, waarin het maatje zichzelf voorstelt en waarin beschreven wordt wat voor hulp het maatje kan bieden. Jongeren die een maatje nodig hebben kunnen op de websites zich aanmelden voor een maatje en hierbij aangeven welk maatje hun voorkeur heeft. Er zijn vele redenen om een maatje te zoeken, door een veelzijdig team aan maatjes zal iedere jongere zich kunnen vinden in Ambachtse Maatjes.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.