Home » Nieuws » Nieuw seizoen, open dag en expositie bij Fotoclub Zwijndrecht

Nieuw seizoen, open dag en expositie bij Fotoclub Zwijndrecht

Nieuw seizoen, open dag en expositie bij Fotoclub Zwijndrecht
Meenhuis

Ben jij een fotograaf die verder wil? Kom eens kijken bij Fotoclub Zwijn-drecht! Op zaterdag 12 september 2020 organiseert fotoclub Zwijndrecht een open dag. Belangstellenden zijn van harte welkom van 12.30 tot 16.00 uur. En verder start het expositie seizoen weer. Tot en met mei is er elke 6 weken een nieuwe expositie te bezichtigen. Kortom: de fotoclub gaat weer van start. Vanwege de coronamaatregelen zal veel anders gaan. De reguliere bijeenkomsten gaan online en activiteiten in het clubgebouw zijn slechts mogelijk met enkele leden en natuurlijk op 1,5 meter afstand.

Open Dag zaterdag 12 september
Stel je kunt aardig fotograferen. Je vrienden waarderen je foto’s en zelf krijg je er steeds meer plezier in. Na een tijdje ontdek je dat de groep waarmee je je hobby deelt wel erg klein is en snel tevreden. Je realiseert je dat je anderen nodig hebt om verder te groeien en gestimuleerd te blijven. Dat is het moment om eens te overwegen om lid te worden van een fotoclub.

Kom zaterdag 12 september kijken bij Fotoclub Zwijndrecht. Voor meer informatie over de club zie: www.fotoclubzwijndrecht.nl en de Facebookpagina.

Expositie van 12 september tot en met 17 oktober
We starten het nieuwe expositie seizoen met een overzichtstentoonstelling van twee fotografen. Sandra Reijmers uit Hendrik-Ido-Ambacht en Bert Bouwmeester uit Dordrecht. Het werk van beiden verschilt nogal van elkaar. Hoewel de overeenstemming esthetiek is, zijn Sandra haar foto’s licht abstract terwijl Bert zijn foto’s veel concreter blijven. Sandra maakt van niets iets. Er ontstaan licht abstracte beelden met kleine verwijzingen naar realiteit. Haar foto’s zijn esthetisch, harmonieus en sfeervol (soms beklemmend) en geven de kijker ruimte een eigen beleving op te roepen. Bert kadert zijn foto’s sterk in. Daardoor valt de context van het onderwerp weg en blijft over wat hij bewondert of verwondert. Zijn drijfveer is chaos te ordenen. Al met al ontstaan er esthetische beelden met strakke compositie die rust oproepen. Behalve op 12 september, zijn Sandra en/of Bert op alle zaterdagen aanwezig.

In de Fotogalerie worden in verband met corona de RIVM regels gehanteerd. Onderling hanteren we 1,5 meter afstand, de foto’s zelf mag u van dichterbij bewonderen.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open dag: zaterdag 12 september 2020 van 12.30 tot 16.00 uur.

De fotogalerie is geopend op zaterdag 12-, 19- en 26 september en 3-, 10- en 17 oktober van 12.30 uur tot 16.00 uur. Toegang gratis.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.