Home » Nieuws » Nieuwbouw De Louwert officieel van start

Nieuwbouw De Louwert officieel van start

Nieuwbouw De Louwert officieel van start

Op maandag 5 maart werd ceremonieel de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van zwembad De Louwert. De oplevering van het nieuwe zwembad staat voor eind 2019 gepland. De start van de nieuwbouw werd met leden van de gemeenteraad, de inwoners en leden van Ambachtse verenigingen gevierd.

Welkom door de wethouder
De in ruime mate opgekomen genodigden en belangstellenden werden door wethouder Patrick van der Giessen van harte welkom geheten. “We hebben in Ambacht inmiddels de goede gewoonte om eens in de pakweg 50 jaar een zwembad te bouwen en het is vandaag bij de start hiervan mijn eer en privilege om u te woord te staan”, zo begon hij zijn speech.

Een overstijgende gebeurtenis
“Als we over anderhalf jaar hopelijk een nieuw zwembad in gebruik mogen nemen, hebben daar gemeenteraden en colleges in vier verschillende perioden zich over gebogen. Een tijdlang is er een gesprek geweest tussen twee verschillende gemeenten, er zullen zich uiteindelijk minimaal drie verschillende wethouders mee hebben bemoeid, er zijn twee afzonderlijke financiers en de hele gemeente en alle gebruikers, bezoekers én onze schoolkinderen hebben kunnen meedenken over wat we in Ambacht nodig hebben aan zwemfaciliteiten. Het bouwen van dit zwembad is een overstijgende gebeurtenis zoals je maar weinig tegenkomt”.

Het nieuwe zwembad
“Wat gaan we nou de komende periode onder meer bouwen? Twee verschillende zwembaden, een 25 meter-bad en een kleiner bad voor specifieke groepen, glijbaan, een whirlpool, een duikplank, een nieuw peuterbadje en dat allemaal in een modern en duurzaam gebouw dat mede dienst gaat bewijzen aan de 135.000 zomerse bezoekers van onze zo geprezen ligweide”.

Drie bijzondere onderdelen
“Drie onderdelen van deze bouw zijn extra bijzonder. Ten eerste het feit dat vanavond de gemeenteraad gaat besluiten om dit zwembad gasloos te realiseren. Het gebouw wordt van energie voorzien door een forse warmtepomp en zonnepanelen op het dak.

Ten tweede de bijdrage die het CAI-fonds levert aan het mogelijk maken van de vurige wens van een nieuw zwembad. Zonder die substantiële bijdrage hadden we hier nu niet gestaan en Ambacht is het fonds daarvoor zeer erkentelijk.

Het derde bijzondere aan ons nieuwe zwembad is de wijze waarop het ontwikkeld en gerealiseerd wordt. Want in plaats van dat de gemeente een uitgewerkt plan heeft opgedragen aan een aannemer hebben we met de toekomstige exploitant Sportfondsen en aannemer Vaessen vooral in overleg afgestemd hoe het zwembad het best aan de behoeften van Ambacht kan voldoen. Dit allemaal vanuit vertrouwen in elkaar en elkaars expertise. Het is mijn overtuiging dat we daarmee het optimale resultaat zullen kunnen neerzetten”.

Start van de werkzaamheden
De wethouder wenste aan het eind van zijn speech de aannemer alle voorspoed bij de bouw, waarna hij de aanwezigen uitnodigde om met hem te toasten op een nieuwe Louwert en een aantal vertgenwoordigers van de verschillende, bij het nieuwe zwembad betrokken partijen vroeg om met hem de eerste paal ceremonieel “de grond in te hameren”.

Na het met vereende krachten hameren van de eerste paal werd ook nog een tijdcapsule met allerlei boodschappen voor de Ambachters van over vijftig jaar bij het zwembad in de grond begraven. “Dat is voor het moment dat we volgens goed gebruik het volgende zwembad zullen gaan bouwen”, aldus wethouder Patrick van der Giessen tot slot.

Tekst en foto: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.