Home » Nieuws » Nieuwe binnenbad De Louwert feestelijk geopend

Nieuwe binnenbad De Louwert feestelijk geopend

Nieuwe binnenbad De Louwert feestelijk geopend
Meenhuis

De grote glijbaan met lichteffecten vormt de grootste attractie!

Op maandag 5 maart 2018 werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van zwembad De Louwert. Afgelopen vrijdag 1 november vond, krap 20 maanden later, de feesteljke opening plaats van het nieuwe en ultra-moderne binnenzwembad van De Louwert. En daarmee is dit populaire zwembad, dat bezoekers uit de hele regio trekt alleen maar nog aantrekkelijker geworden.

Feestelijke opening
Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover! Omdat wethouder Steven van Die wegens ziekte verhinderd was werd het talrijke publiek, dat op de opening was afgekomen door burgemeester Jan Heijkoop toegesproken. Hij legde vooral de nadruk op de bijdrage van het zwembad aan de hoge graad van zwemvaardigheid van de kinderen uit Ambacht. Het schoolzwemmen floreert en de zwemlessen staan op een hoog niveau. En uiteraard wees hij op de duurzame kant van het zwembad: niet aangesloten op gas, maar verwarmt met 2 forse warmtepompen en met tal van zonnepanelen op het dak! Namens Bouwbedrijf Vaessen en exploitant Sportfondsen spraken Jeroen Geurts en Tycho Knevel. Zij benadrukten beiden de goede samenwerking tussen de gemeente, de bouwer en de exploitant. Tycho sprak daarbij de wens uit, dat naast de Reddingsbrigade en de Duikvereniging in de toekomst ook een Ambachtse zwemvereniging en een waterpoloclub van het zwembad gebruik gaan maken. De officiële openingshandeling door Jan Heijkoop en de voormalige wethouders Patrick van der Giessen en Michiel van der Vlies, die beiden bij het tot stand komen van het zwembad betrokken waren, werd verricht door het op aanwijzingen van leden van de Reddingsbrigade met reddingstouwen binnenhalen van een aantal drenkelingen.

Het nieuwe binnenzwembad
Het nieuwe binnenzwembad van De Louwert is ruim en licht opgezet. Er is een brede entree met aansluitend een professionele horecagelegenheid, waar een hapje en een drankje verkrijgbaar zijn. Vanachter een groot raam kunnen de bezoekers intussen de zwemmers gadeslaan. Er zijn ruim opgezette kleedkamers, zowel gezamenlijke ruimten als aparte kleedhokjes. Er is ruimte voor het omkleden van baby’s en peuters en er zijn faciliteiten voor mindervaliden. In het ‘natte’ gedeelte van het gebouw vind je een 25 meter bad met vijf banen. Dit bad heeft startblokken en een duikplank met een extra diepe duikkuil. In een tweede ruimte, door een glazen wand afgeschermd van het wedstrijdbad, is een doelgroepen- en instructiebad met beweegbare bodem aangelegd. Zo kunnen mindervaliden bijvoorbeeld makkelijk het water in – er is ook een tillift – en kan de diepte van het bad aangepast worden als er zwemles gegeven wordt of voor andere wateractiviteiten.
Verder is er een gezellig peuterbad met fonteintjes en een mini glijbaan, een bubbelbad en een grote glijbaan. Deze glijbaan stond nummer 1 op het wensenlijstje, dat door schoolkinderen uit Ambacht was opgesteld. Het bijzondere van deze glijbaan is, dat je op een display bepaalde lichteffecten kunt aangeven, waarop de verlichting in de glijbaan wordt aangepast.

Het oude zwembad
Naast de bouw van het nieuwe binnenzwembad zijn de buitenbassins van het bestaande zwembad gerenoveerd. De voorbereidingen voor de sloop van het oude binnenbad starten al deze week. Er worden op de plek van het oude binnenbad weer kleedkamers voor het buitenbad gebouwd, er komt een terras, een uitbreiding van de ligweide en natuurlijk een prachtig nieuw kleuterbad met, naast een glijbaantje, verschillende spuiters, waterstralen en speelelementen, waarmee de kleinsten naar hartelust kunnen spelen.

Jammer!
Belangstellenden, die op zaterdag gebruik maakten van de kans om gratis het nieuwe zwembad te komen bekijken of uitproberen, waren enthousiast over het nieuwe binnenbad. Vooral de grote glijbaan was in trek. “Alleen jammer, dat je 8 jaar of ouder moet zijn om er vanaf te gaan”, aldus een van de ouders. “Voor de jongere kinderen is dit echt een teleurstelling”. Veel bezoekers waren overigens wel teleurgesteld toen zij hoorden, dat ook van het prachtige nieuwe binnenbad op zondag geen gebruik mag worden gemaakt. “Heel jammer!”.

Tekst en foto: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.