Home » Nieuws » Nieuwe kap op korenmolen 'Landzicht' te Heerjansdam

Nieuwe kap op korenmolen 'Landzicht' te Heerjansdam

Nieuwe kap op korenmolen 'Landzicht' te Heerjansdam

Na jarenlang geen kap te hebben gehad, heeft molen “Landzicht” afgelopen vrijdag een nieuwe kap gekregen. In de werkplaats van Molenmakerij Herrewijnen te Spijkenisse is de oude kap uit elkaar gehaald. Daarna is bekeken welk hout nog gebruikt kon worden en aangevuld met nieuw hout is de kap weer opgebouwd. Begin februari is ze in onderdelen naar het molenterrein gebracht, daar in elkaar gezet en afgebouwd.

Afgelopen vrijdag was het dan zover: de kap werd door een kraan met behulp van wethouder mevrouw Van Dongen van de gemeente Zwijndrecht en de heren Baaijens en Brinkman weer op de molen geplaatst. De molen is in het bezit van de families Baaijens en Brinkman. Heel bijzonder was dat Jules Hejboer de achterkleinzoon van de laatste molenaar, ook mee kon helpen met het plaatsen van de kap.

We hopen dat de nieuwe kap het begin is van verdere restauratie van de molen. De eigenaren zijn in gesprek met de gemeente over de molenbiotoop, dat is de ruimte die vrij wordt gehouden voor een goede windvang. Op dit moment is deze onvoldoende door de vele hoge bomen rond de molen. We hopen dat dit in de toekomst verbetert.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.